Realitatea augmentată și inteligența artificială se întrepătrund din nou, de data aceasta pentru a ne ajuta în rutina de machiaj. Îți oferim toate detaliile necesare despre ModiFace.

oglinda testare machiaj

Dacă nu ai fi crezut vreodată că marile companii de tehnologie se pot inspira din poveștile copilăriei, citește mai departe, căci, după cum deja știi, totul este posibil. Între noi fie vorba, cred că regina cea rea din Albă-ca-Zăpada și cei 7 pitici și-ar fi dorit ca oglinda cu care vorbea atât de des să-i spună că i-ar fi stat mai bine cu o nuanță mai aprinsă pe buze.

Din fericire, noi putem primi astfel de sfaturi, deoarece ModiFace, o oglindă muuult mai magică și în varianta 2.0, combină tehnologia de ultimă generație cu domeniul cosmetic, utilizând o interfață ce manipulează perfect propria noastră imagine.

Practic, așa cum am scris mai sus, ModiFace juxtapune realitatea augmentată și inteligența artificială, pentru un rezultat extrem de real și de bine conturat. Mai exact, mai multe camere video ultraeficiente – cu peste 30 de brevete obținute și cu un rezultat high-resolution de zile mari – te filmează în timp real, îți analizează caracteristicile faciale și subtonurile, te încurajează să experimentezi cu diferite tipuri de make-up și culori, apoi îți recomandă cele mai eficiente produse cosmetice pentru tine. Iar rezultatul este unul extrem de realist, depășind cu ani-lumină filtrele și efectele de pe Snapchat, de exemplu.

Compania canadiană își dorește, astfel, să ajute marii retaileri, precum și brandurile de beauty să ofere cele mai bune experiențe clienților lor. ModiFace este deja prezentă în peste 70 de magazine partenere din întreaga lume, dintre care o să menționez doar câteva: Sephora, MAC, Urban Decay, Avon și L’Oréal. Mai mult, tehnologia existentă în fiecare magazin în parte este conectată la portofoliul brandului respectiv. Este un soi de înțelegere business-to-business style.

Sistemul nu este încă disponibil în România (fingers crossed ca să ajungă cât mai repede), dar te poți juca oricând cu sora sa mai mică, aplicația cu același nume, ModiFace, disponibilă atât în App Store, cât și în Google Play.

Citește și: YouCam Makeup: Aplicația care oferă un makeover complet fără a te învălui în machiaj

Și încă ceva care părea foarte departe până acum: ModiFace lucrează la un instrument de analiză 3D  a pielii, care promite mai mult decât o diagnoză amănunțită! The future is here!

Foto: modiface.com

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.