2018 debutează în forță, cu inovații de beauty tech pe care le vei aștepta cu sufletul la gură. Am urmărit tot ceea ce s-a întâmplat la ediția de anul acesta a CES (care a avut loc în perioada 9 – 12 ianuarie, în Las Vegas) și îți facem o trecere în revistă a celor mai cool aplicații și device-uri aflate sub umbrela frumuseții.

CES este cel mai mare și mai așteptat târg de tehnologie din lume. Este un soi de summit mondial și anual, dedicat lansărilor și conferințelor de ordin digital, ce reunește o varietate din ce în ce mai largă de domenii, de la știință și cercetare și până la entertainment, beauty și sănătate. Așa că, de acum înainte când te vei gândi la tehnologie, nu te mai opri numai asupra Silicon Valley, căci lucruri spectaculoase se întâmplă peste tot în lume. În plus, este atât de fascinant vibe-ul de la CES, încât până și eu, o persoană cam paralelă cu tehnologia, se așază frumos în fața laptopului și urmărește totul cu interes.

Revenind la frumusețea noastră, te anunț că viitorul este atââât de aproape! Multe companii de beauty fac istorie și ne prezintă noi perspective asupra industriei. Dacă 2017 s-a concentrat mai mult asupra realității augmentate în aplicații, pentru a ne permite testarea de noi produse în confortul propriului cămin, iată că 2018 se focalizează asupra device-urilor inteligente care ne simplifică rutina de înfrumusețare, cu precădere cea de îngrijire și protecție a pielii.

De la o nouă metodă, mai simplă și mai smart, de a verifica expunerea la radiații solare și până la măști faciale și tratamente care își fac efectul în mai puțin de 2 minute, cuvântul de ordine, pentru 2018, este o piele glowy și perfectă.

UV Sense de la L’Oréal

Când este nevoie să aplici o cremă cu factor de protecție solară? Și cât de mult este pielea ta agresată de razele ultraviolete? Acestea sunt cele 2 întrebări majore la care răspunde cea mai nouă aplicație a companiei multinaționale de beauty. Tehnologia pe care L’Oréal a creat-o vizează sănătatea pielii și face un pas înaintea sfaturilor de UV pe care le citești pe ambalaje.

Ce are în plus UV Sense față de sora sa, MY UV Patch (o aplicație lansată în 2016, de către La Roche-Posay, brand L’Oréal, care conecta un sensor waterproof la o aplicație instalată pe smartphone)? UV Sense este construit sub formă de stick circular care se lipește pe unghia de la degetul mare de la mână și care se sincronizează cu o aplicație.

Dispozitivul este îmbogățit cu adezivi adiționali, deci îl poți utiliza în orice zi dorești și cât timp dorești. Stick-ul analizează tipul pielii tale, îți comunică cantitatea de soare pe care o poți suporta, analizează nivelul radiațiilor din aer și îți recomandă produsele cu FPS ideale.

UV Patch se va lansa oficial la vară.

UFO Smart Mask, Foreo

Brandul suedez care a dominat anul 2017 se reîntoarce cu o altă inovație hi-tech de beauty. UFO Smart Mask este prima mască facială inteligentă, care oferă un tratament tip SPA în numai 90 de secunde, combinând terapia LED cu crioterapia, thermo-terapa și pulsațiile T Sonic, controlate prin telefon.

În cele 90 de secunde, aparatul distribuie esența de mască uniform, pe toată suprafața feței, în timp ce funcțiile sale permit activarea ingredientelor, pentru a penetra în profunzime straturile epidermei. Fiecare procedură încorporează o combinație atent aleasă de temperatură și pulsații, pentru un efect maxim și un masaj facial delicat și relaxant.

UFO funcționează cu măștile special create de brand, alcătuite din microfibră foarte subțire și infuzate cu extracte din plante și fructe, uleiuri botanice concentrate și apă naturală din flori.

Masca este controlată de aplicația de smartphone Foreo, unde cele 2 tratamente disponibile sunt pre-programate.

UFO este disponibil momentan doar pentru precomandă, pe Kickstarter, urmând a fi lansat la nivel global în luna aprilie.

The SkinScanner, Neutrogena

Cea mai nouă revoluție marca Neutrogena te scutește de programările la cabinetul medicului dermatolog, fiind un gadget inteligent și extrem de folositor pentru acasă. Tool-ul The SkinScanner se atașează pe telefonul mobil, are încoporate lentile ultra-magnifying și funcționează pe baza unor lumini și senzori LED.

Este foarte simplu de utilizat: tot ceea ce trebuie să faci este să plasezi smartphone-ul pe piele și să-l treci pe toată suprafața acesteia.

De asemenea, device-ul este însoțit de o aplicație la fel de inteligentă care te ajută să ții evidența nivelului de hidratare din piele, precum și a altor factori, cum ar fi procentajul ridurilor și nivelul roșeții sau al pustulelor.

Device-ul, împreună cu aplicația, vor fi disponibile pe site-ul neutrogena.com din vară.

HiMirror

Oglinzile inteligente, futuriste, nu sunt o noutate în prezent, însă HiMirror este o lansare revoluționară, căci aduce un element nou, hi-tech, în componența sa. Este vorba despre o cameră de vedere încorporată, ce analizează perfect pielea și ține cont de obiectivele tale pe termen scurt și lung. Altfel spus, va ține evidența imperfecțiunilor, a porilor, a petelor întunecate sau pigmentare, a ridurilor, a cearcănelor etc.

Mai mult, HiMirror, versiunea Plus, dispune de varianta sa de asistent virtual, denumită Alexa, care te va ține la curent cu starea vremii sau îți va pune muzică în timp ce te îngrijești sau machiezi.

Un alt atuu al acestui device este faptul că îți permite scanarea produselor de skincare pe care le folosești de regulă sau achiziționezi, venind cu informații primordiale despre formula și textura acestora și, mai mult, te va informa când acestea se apropie de termenul de expirare. Ingenios, nu-i așa?

Cea mai nouă versiune HiMirror va fi lansată oficial la finalul lunii.

Foto: PR

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.