Contact Information

O combinație fericită între Snapchat, Pinterest, Instagram și o aplicație clasică de beauty, YouCam Makeup poate deveni companionul tău zilnic – ți-o spun din proprie experiență. Iată de ce.

aplicatie beauty youcam makeupYouCam Makeup (iOS | Android) nu este o aplicație nouă în lumea (cvasi)virtuală. Dar este nouă pentru mine. Deoarece, intrând în contact atât de des cu numeroase inovații de frumusețe, o aplicație nu mă mai atrage la fel de mult ca acum câțiva ani, să zicem. Însă aici am greșit de data asta.

Să o luăm cu începutul. Știam de existența ei de la prietene care nu pot trăi fără experții din smartphone, din social media și din categoria de recomandări din AppStore. Însă după ce m-am jucat cu tot felul de aplicații care m-au lăsat mai mult descumpănită decât fericită, YouCam Makeup nu m-a tentat absolut deloc.

Până acum. Dar cum am ajuns la ea? Ei bine, aveam nevoie de câteva referințe pentru un editorial de beauty pe care urmează să-l realizez pentru ediția de ianuarie – februarie a revistei Beau Monde și, despincând firul în patru pe Internet pentru a da cumva viață conceptului din mintea mea – îmi doresc foarte mult să ies din zona conceptuală, futuristă, și să fac ceva realist, palpabil – degetele mi s-au lipit de numele aplicației. Și așa am descoperit o platformă digitală aflată la granița dintre Snapchat, Pinterest, Tumblr și Instagram, dar cu imagini postate de către femei – ca noi, nu neapărat vedete – din toată lumea.

Citește și: 4 gadget-uri de curățare a tenului în care merită să investești

După 10 minute, uitasem de unde am plecat și unde voiam să ajung, pentru că m-am trezit făcându-mi cont și prieteni virtuali, citind trucuri esențiale de beauty și vizualizând tutoriale. Ba chiar am intrat în comunitatea Beauty Circle, care s-a născut la ceva timp după lansarea aplicației.

De ce este YouCam Makeup o aplicație diferită, dacă nu unică

Platforma top-rated folosește un algoritm inteligent de recunoaștere facială. În acest fel, poate oferi userilor un makeover cât mai aproape de realitate, prin intermediul fotografiilor și al selfie-urilor uploadate.

aplicatie beauty youcam makeup

Ce aduce în plus aplicația, spre deosebire de altele, este experiența complexă și realistă. Practic, totul arată ca un live, ca și cum te-ai uita la oglinda din baie sau din dormitor. Este precum un drive test pentru machiaj, dar fără a te duce într-un magazin specializat pentru a încerca nuanțele potrivite fizionomiei tale și subtonurilor pielii.

Unde mai pui că încurajează expresivitatea la cel mai înalt nivel. Și asta se vede din multitudinea de propuneri de lookuri cu teme speciale sau în tendințe.

aplicatie beauty youcam makeup

De-a lungul timpului, pe YouCam Makeup au existat colaborări cu diverși specialiști din frumusețe, dintre care o s-o amintesc acum numai pe cea cu Kristofer Buckle, unul dintre cei mai apreciați make-up artiști ai vedetelor de la Hollywood, cum ar fi Blake Lively sau Mariah Carey.

Mai mult decât atât, de ceva vreme aplicația a depășit granițele machiajului, migrând și spre alte zone de beauty, cum ar fi: manichiură, coafură, skincare și chiar accesorii fashion care pot completa orice tip de ipostază.

aplicatie beauty youcam makeup

Ce mai poți face în YouCam Makeup

  • Înregistrare filmulețe de tip mash-up – practic, încerci diverse lookuri, pe care le mixezi într-un video scurt;
  • Testare produse și nuanțe, astfel încât să vezi dacă ți se potrivesc, apoi le poți achiziționa online, direct din platformă;
  • Share orice selfie sau fotografie în social media, aplicația fiind conectată cu Snapchat, Facebook și Instagram;
  • Editează orice imperfecțiune de pe chip;
  • Analizează tipul tenului tău și afla nevoile, particularitățile și chiar îmbunătățirile sale, prin intermediul Skin Diary;
  • Comunicare prin chat cu diverse bloggerițe sau persoane pe care le urmărești și admiri;
  • Testezi numeroase culori pentru păr, pentru afla care este cea perfectă pentru tine, în cazul în care îți dorești o schimbare de look;
  • Afla care sunt tendințele majore ale momentului – în machiaj, coafură și manichiură.

Foto: pexels.com

Share:

Ador domeniul de beauty. De fapt, am început să-l iubesc treptat, cumva silit la început, deoarece îmi doream să fac styling (clișeic, nu-i așa?). După un internship pe departamentul de fashion la Beau Monde, în septembrie 2012, am devenit beauty editor (cam paradoxal) la aceeași revistă, unde sunt și acum. Din februarie 2017, sunt beauty editor și la Marie Claire. Mă găsești și în online: pe marieclaire.ro și, de acum, și aici - unde îți voi povesti despre cum se întrepătrund tehnologia cu frumusețea. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *