#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.
Revine și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți.
Bun, hai să trecem prin cele mai recente noutăți din social media și internet.
1. Netflix a dezvăluit noul plan prin care dorește să împiedice distribuirea de parole. În Peru au fost introduse momentan aceste condiții, iar în săptămânile următoare vor fi introduse și în alte țări.
În primul rând, cea mai importantă informație: cum setezi locația principală pentru a asigura acces neîntrerupt la Netflix. Cel puțin o dată la fiecare 31 de zile trebuie să accesezi Netflix prin Wi-Fi-ul locației tale principale, de acasă. Așa setezi device-ul permanent și de ce încredere, pe care îl poți folosi și în altă locație decât acasă.
Netflix va folosi o serie de informații – IP, ID-ul device-ului, activitatea de pe acel cont – pentru a determina dacă un device care a accesat contul de Netflix e conectat la locația ta principală.
Prin urmare, o poți face prin TV (dacă așa accesezi Netflix) conectat la rețeaua Wi-Fi de acasă de la tine sau prin ce device accesezi tu des Netflix. Așa Netflix va înțelege care sunt device-urile tale principale. Valabil și pentru restul persoanelor care stau la aceeași locație: trebuie să se logheze de pe device-ul lor cel puțin o dată la 31 de zile.
Dacă un nou device s-a logat pe un cont dintr-o locație diferită, Netflix va cere un cod temporar care permite logarea în acel cont timp de 7 zile. Contul va fi primit de către titularul contului. Încă nu se știe cât de des pot fi generate astfel de coduri.
De asemenea, va fi introdusă și opțiunea de taxă extra pentru a adăuga persoane care nu locuiesc la aceeași adresă.
Dacă îți schimbi locația principală, o poți actualiza. Nu vei rămâne în afara contului.
Când călătorești, ar fi bine să ai device-ul principal ca să nu ai probleme de accesare.
Poți citi și pe Netflix toate aceste detalii.
2. Facebook are acum 2 miliarde de utilizatori activi pe zi.
3. În TikTok Ads Manager ai mai multe informații despre videouri. Foarte util pentru a evalua cât de bine merg reclamele!
4. LinkedIn promovează tot mai tare newsletterele:
- URL-uri de abonare cu un click și butoane care pot fi embedded – să fie ușor să se aboneze oricine de oriunde la newsletter-ul tău de pe LinkedIn
- Newslettere-le vor fi afișate și în căutare (sub detaliile persoanei)
- Newsletter-ul va putea fi adăugat și în secțiunea Featured pe pe profil
- Va fi curând opțiunea de programare a unui newsletter
Plus, vor fi îmbunătățiri și pentru secțiunea Analytics.
8. Tot Musk mai face o mișcare ”memorabilă”: și-a făcut contul privat pentru a testa un posibil bug și anume să vadă diferența de reach a tweet-urilor private față de cele publice. Problema cu ce a făcut e că, în primul rând, nu ar trebui ca CEO-ul să facă astfel de teste. Apoi, a dat afară oameni competenți care cu asta se ocupau. Și ar mai fi o problemă și că promovează într-un fel conturile private, care în niciun caz nu sunt potrivite pentru a crește un cont obișnuit.
Dacă toată lumea și-ar face profilul privat, nu ar mai fi de arătat aproape nimic prin algoritm. Feed-ul For You include și tweet-uri recomandate și e un mijloc prin care conturile noi pot câștiga followeri. Lucru valabil și pentru feed-ul Facebook și Instagram.
Algoritmul inspirat de la TikTok e un mijloc excelent prin care poți câștiga vizibilitate în social media. Rant over :))
9. Pe 24 ianuarie ți-am povestit de un zvon că ChatGPT se pregătește să introducă un abonament cu plată. Ei bine, acum au anunțat oficial abonamentul cu plată și costă 20$ (mai puțin față de cât se zvonea). Și ce beneficii ai cu acest abonament:
- primești răspunsuri mai rapid,
- îți cresc șansele să ai acces (mai ales că ChatGPT pică des) și
- ai acces înaintea tuturor la opțiuni noi și îmbunătățiri
Pentru a vedea ce titluri au disponibil spatial audio, poți scrie pur și simplu în bara de căutare și îți va arăta titlurile. Plus, nu ai nevoie de extra device-uri.
11. Google testează produse asemănătoare cu ChatGPT, care folosesc tehnologie LaMDA. De asemenea, Google testează și un chatbot numit Apprentice Bard, unde angajații pot pune întrebări și să primească apoi răspunsuri detaliate de la acest chatbot.
Alți angajați sunt rugați să testeze un nou design de căutare care include tehnologia și, care funcționează pe același sistem: întrebare și răspuns.
12. Un nou și mic reminder de ce e important să instalezi update-uri. iOS 16.3 a reparat un bug din Apple Maps care shareuia locația persoanelor cu diverse aplicații, fără permisiune.
13. Snapchat are acum peste 2 milioane de abonați cu plată și 375 de milioane de utilizatori activi pe zi.
14. Samsung a lansat noile telefoane S23.
15. EA închide jocul Apex Legends Mobile. Bine că a fost ales jocul anului de către Google și Apple.
Urmărește SocialWeb.ro pentru noutăți și informații din social media și internet – pe Facebook, Instagram, TikTok și Youtube. Dacă preferi grup de Facebook, te invit cu drag, plus e grup și pe LinkedIn – distribui mai multe info acolo față de alte rețele sociale. Și nu uita de newsletter.