Contact Information

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

Revine și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți.

Bun, hai să trecem prin cele mai recente noutăți din social media și internet.

Spotify Wrapped 2022 e disponibil în acest moment în aplicație. Cred că s-au supărat că le-au luat-o înainte Apple Music și YouTube Music. 

E suficient să intri în aplicația Spotify și ai acolo un banner prin care poți pornit Wrapped 2022 cu tot ce ai ascultat tu mai mult anul acesta. 

Cu această ocazie, Spotify a lansat și propriul top de final de an:

  • Cel mai ascultat artist în 2022: Bad Bunny
  • Cel mai viral artist în 2022: Taylor Swift
  • Cea mai ascultată piesă în 2022: ”As It Was” – Harry Styles
  • Cel mai ascultat album în 2022: ”Un Verano Sin Ti” – Bad Bunny
  • Cel mai ascultat podcast în 2022: The Joe Rogan Experience
  • Cel mai ascultat album din trecut (lansat cu mai mult de 20 de ani în urmă): ”The Marshall Mathers LP” – Eminem
  • Cea mai ascultată piesă din trecut (la fel, care a fost lansată cu mai mult de 20 de ani în urmă): ”Running Up That Hill (A Deal With God)” – Kate Bush

Google a lansat și el topul celor mai bune aplicații din 2022:

Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai importante evenimente din viețile noastre care sunt distribuite pe Instagram și TikTok? Pe Instagram e căsătoria și pe TikTok e ziua de naștere. 

YouTube lansează opțiuni extra pentru postările din secțiunea Community: stickere și filtre. 

Facebook a introdus un nou mesaj automat de bun venit pentru membrii noi dintr-un grup.

Și tot Facebook include avatarul în tot mai multe locuri. Aparent, vom putea face postări direct cu avatarul

WhatsApp pentru tabletă e disponibil în beta. Cine vrea să îl testeze din beta, o poate face deja. Găsești în articol mai multe informații. Și asta înseamnă că vom avea acces la un moment dat la WhatsApp funcțional pe tabletă.

LinkedIn adaugă instrumente noi pentru paginile de companie:

  • Newsletter – LikedIn introduce noi opțiuni SEO (titluri, descriere, taguri) pentru a ajuta să fie descoperite de tot mai mulți
  • Produse – vor putea fi descoperite mai ușor prin căutare + o secțiune în pagina de companie unde se vor putea afișa anumite produse
  • Analiza competiției – seamănă puțin cu ce era și pe paginile Facebook (de când am trecut la noua experiență de pagina Facebook, nu mai știu unde e sau dacă mei e), ideea ei că poți monitoriza concurența – să vezi câți followeri are fiecare comparativ cu tine, câți followeri noi au câștigat, cât de bine merg postările lor și rata de engagement
Foto: Social Media Today

BONUS de la LinkedIn: Bune practici pentru paginile de companie pentru 2023

Google pregătește aplicații Gmail și Calendar pentru Wear OS.

Twitter nu mai afișează aplicația de pe care ai publicat tweet-ul.

Netflix a lansat 9 jocuri noi. Eu am jucat o perioadă jocul ”Cats & Soup” (de la developerul HIDEA îl am), e fun, ușurel, relaxing. Și copiii îl pot juca. Mai poți juca ”Reigns: Three Kingdoms”, ”Hello Kitty and Friends: Happiness Parade”, ”SpongeBob: Get Cooking” și altele. Jocurile le găsești în aplicația Netflix sau te duci în App Store / Play Store și cauți Netflix. 

Twitch introduce Shield Mode, e ca un buton de panică pentru streameri. Cu Shield Mode, stremeri pot interzice comentarii pe baza unor cuvinte sau fraze sau chiar nu permită comentarii de la cei care o fac pentru prima dată.

Twitter zice că n-a schimbat nimic în politicile platformei. Asta după ce au actualizat tacit politicile și nu mai protejeaza utilizatorii de dezinformarea cu privire la COVID. Dar asta nu e tot despre Twitter. 

Twitter amână relansarea Twitter Blue până găsește o modalitate să evite taxele către Apple

Fostul șef pe securitate de la Twitter, Yoel Roth, a dat primul interviu public de când a demisionat brusc de la Twitter și declară că platformă este mai puțin sigur de când a devenit CEO Elon Musk.

South Dakota interzice aplicația TikTok pentru device-urile deținute de guvern.

Urmărește SocialWeb.ro pentru noutăți și informații din social media și internet – pe FacebookInstagramTikTok și Youtube. Dacă preferi grup de Facebook, te invit cu drag, plus e grup și pe LinkedIn – distribui mai multe info acolo față de alte rețele sociale. Și nu uita de newsletter.

Photo by ROBIN WORRALL on Unsplash

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *