Contact Information

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

Revine și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți.

Bun, hai să trecem prin cele mai recente noutăți din social media și internet.

Apple a desemnat aplicațiile și jocurile anului 2022. Începe oficial finalului anului cu aceste topuri de final de an. Și primul se pare că e de la Apple, mai exact App Store, care a desemnat aplicațiile și jocurile anului 2022.

  • Aplicația anului 2022 pentru iPhone: BeReal
  • Jocului anului 2022 pentru iPad: Moncage

Aplicații și jocuri cu impact cultural în 2022:

Twitter a renunțat la politica de dezinformare despre Covid. N-am cuvinte. E o știre extrem de tristă. Plus, Apple a amenințat că Twitter nu va mai fi disponibil pe iOS și au tăiat bugetul de promovare de pe Twitter. Musk insinuează că Apple urăște ”libera exprimare”. Așa că Musk se gândește să creeze un telefon

Metaverse a determinat introducerea unui nou job: chief metaverse officer.

Spotify Wrapped 2022 înca nu e disponibil. Nu se știe exact când va lansat. Dar e foarte posibil ca săptămâna viitoare să fie disponibil dacă e să ne luăm după datele de lansare din alți ani – 1 decembrie (anul trecut), 2 decembrie (în 2020), 5 decembrie (în 2019), 6 decembrie (în 2017 și 2018). 

Dar, succesul Spotify Wrapped în social media (toată lumea dă share la ce ”rezultate” obține la final de an, legat de ce muzică și podcasturi ascultă) se pare că acum e copiat de către Apple Music și YouTube Music. Ambele oferă propriile versiuni: YouTube Music Recaps și Apple Music Replay.

Chrome pentru iOS a lansat o funcție care nici nu știam ce utilă poate fi: deschiderea linkurilor din alte aplicații în modulul Icognito. Foarte utilă funcția când folosești orice device care nu e al tău. Sau dacă trebuie să te loghezi într-un alt cont fără să te deloghezi din actualul. Pot fi multe motive.  

Funcția e în Settings – Privacy and Security – Ask to Open Links from Other Apps in Incognito.

Twitter e posibil să crească limita de caractere de la 280 la 1.000.

Google Maps pentru CarPlay are probleme majore cu căutarea prin voce

S-a lansat o nouă plaformă video în România, Hayu. Dacă îți plac reality show-urile, atunci e posibil să fie pentru tine. Hayu oferă peste 300 de emisiuni şi peste 9.000 de episoade de conţinut reality tv premium. Abonamentul costă 4,99 euro / lună, 23,99 euro / 6 luni sau 43,99 euro / an, cu o perioadă de testare gratuită de 7 zile. 

Apple Pay se pare că urmează să fie lansat azi în Coreea de Sud.

Urmărește SocialWeb.ro pentru noutăți și informații din social media și internet – pe FacebookInstagramTikTok și Youtube. Dacă preferi grup de Facebook, te invit cu drag, plus e grup și pe LinkedIn – distribui mai multe info acolo față de alte rețele sociale. Și nu uita de newsletter.

Photo by Luis Villasmil on Unsplash

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *