Ne-am agitat recent cu schimbările algoritmului de afișare pe Facebook. Acum am mai observat ceva schimbat pe site: butoanele de like, share și comment. 

Facebook a revenit la design-ul butoanelor de like, comment și share așa cum sunt pe telefon. Pe toată lățimea postării.

Pentru comparație, așa arăta înainte.

Asta nu cred că e cine știe ce noutate. Țin minte că a mai fost design-ul ăsta într-o vreme, apoi au revenit la cel inițial.

Noutatea constă în faptul că nu sunt by default afișate sub toate postările. Cum era până acum.

Postările setate să fie văzute doar de prieteni

Dacă o postare e setată să apară doar în feed-ul prietenilor, nu mai are de acum opțiunea de share.

Postările celor care nu permit comentariile non-prietenilor

Dacă nu ești prieten cu cineva pe Facebook (fie că i-ai dat doar follow, fie că intri pe profilul cuiva cu care nu ești prieten – și care are activat să nu poată comenta oricine la postare), nu îți mai apare opțiunea de comment. Daaaar, să știi că ți se afișează în continuare comentariile scrise de alți utilizatori (care, spre deosebire de tine, pot comenta la postarea respectivă).

Postările de pe grupuri închise nu mai au buton de share

Pentru postările de pe grupuri închise chiar era inutil să mai apară opțiunea de share pentru că oricum nu îi putea da share.

Ai mai observat vreo altă schimbare cu butoanele noi de Like, Share și Comment?

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.