Contact Information

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

Instagram

1. Instagram testează oficial opțiunea de distribui un Story în mai multe grupuri simultan. Plus, evident, opțiunea de a face mai multe grupuri.

2. Instagram testează un nou sticker în story: App, prin care poți promova o aplicație. 

Sunt curioasă dacă va permite promovarea oricărei aplicații sau face parte din planul Meta de a lansa propriul magazin de aplicații. În iulie ți-am povestit despre asta.

3. Un alt sticker la care lucrează Instagram e Secret.

4. Și mai e un sticker în lucru: Music Pick, pare un Add Yours cu muzică.

5. Instagram iar face modificări inutile. Din nou, în fereastra de share. 

6. Instagram lucrează în continuare la jocuri ce pot fi jucate în timpul unui live. 

7. Atunci când folosești tool-ul AI prin care poți crea propriile stickere în mesaje private, în meniul de la apărea prelungă apar opțiuni de feedback prin care poți indica dacă e bun sau nu sticker-ul generat

TikTok

8. TikTok extinde în și mai multe țări programul de monetizare Effect House. Nu, în România tot nu e.

9. TikTok a lansat un update pentru API și de acum poți publica videourile direct din aplicațiile de editare. Parteneriatul ințial include Adobe (Premiere Pro și Express), CapCut, DaVinci Resolve, SocialPilot și Twitch. 

Meta (Facebook + Instagram + WhatsApp)

10. Avem un preview al programului Meta Verified pentru business-uri:

  • În primul pas alegi conturile business pentru care vrei să activezi Meta Verified
  • Apoi trebuie să verifice business-ul – trebuie să oferi detalii despre business (numele legal, adresa, număr de telefon, email și site) și trebuie să îți confirmi conexiunea cu business-ul 

11. Meta anunță noi opțiuni de reclame pentru Reel-urile de pe Facebook.

12. UE a avertizat Meta cu privire la conținutul ilegal și dezinformările legate de războiul Israel – Hamas.

WhatsApp

13. WhatsApp lansează o nouă interfață în versiunea beta a aplicației pe Android.

14. WhatsApp lucrează la o opțiune prin care vei putea crea evenimente într-un grup.

YouTube

15. YouTube a lansat o nouă opțiune prin care poți adăuga la videourile tale cu track audio descriptiv (va descrie automat ce e în video pentru cei cu dificultăți de vedere). 

În plus, YouTube a lansat acum și opțiuni de pronume pentru canale.

16. YouTube testează în aplicația de mobil o secțiune dedicată pentru postările din secțiunea Community.

X (fostul Twitter)

17. X nu va mai afișa numărul de interacțiuni de la o postare. Adică nu vei mai vedea câte like-uri a primit, câte repost-uri și altele. Trebuie să apeși pe postare dacă vrei să afli informațiile astea.

Pentru că arată urât. Ce UX, totul e despre cum arată.

De asta a scos și titlurile de la preview-ul link-urilor + ocupă prea mult spațiu din ecran.

18. UE investighează X în legătură cu distribuirea de dezinformare în jurul războiul Israel – Hamas. Inițial a fost trimisă o avertizare către Elon Musk, iar acesta a cerut exemple ale acestor încălcări. 

Toate măsurile luate de Elon Musk au adus platforma în punctul ăsta. Faptul că el se preface acum că nu ar exista încălcări pentru că el le cataloghează ca ”libertate de exprimare” arată ce conducere are platforma X. Lui Elon Musk nu îi pasă de avertizări și de amenzi și de sancțiuni. El o să facă în continuare ce vrea el. 

19. X lansează un nou format de reclame care nu pot fi raportate și nici blocate.

20. X lansează pe web opțiunea de extindere a descrierii unui profil pentru abonații X Premium.

21. Adminii comunităților private de pe X pot de acum să seteze o întrebare pentru noii membri, la care trebuie să răspundă înainte să fie acceptați în comunitate.

22. CEO-ul X, Linda Yaccarino, a fost prezentă la un nou eveniment (Khanference), unde a venit mai pregătită ca la conferința Code 2023 și a prezentat noi date despre utilizatorii de pe X:

  • Utilizatorii petrec cu 14% mai mult timp pe X
  • Consumul de videouri a crescut cu 20%
  • Gen Z e segmentul cel mai mare (200 de milioane de utilizatori) și cu cea mai mare creștere
  • Sunt publicate peste 500 de milioane de postări pe zi, dintre care: 100 de milioane de postări originale pe zi, 100 de milioane de reply-uri la postări (tot pe zi) și 300 de milioane de shareuri (repost-urile și quote-urile, care sunt repost-uri cu extra text de la utilizatorul care a dat repost)

Threads (noua rețea socială lansată de Meta)

23. Threads lansează opțiune de editare pentru postări și notițe audio (Voice Notes).

24. Threads afișează acum în feed când a repostat cineva o postare.

25. Instagram nu mai afișează numărul contului Threads pe profil, ci username-ul.

26. Threads lucrează la o secțiune de subiecte trending, ce se discută mai multe în aplicație. Cum e și pe X, fostul Twitter.

Google

27. Google Drive include acum un feed numit Activity, unde poți urmări comentarii, cereri de acces și aprobări.

28. Google testează un feed Discover pe desktop.

29. Google oferă pentru tot mai multe business-uri opțiunea de a promova conturile de social media.

Apple

30. Apple a fost în discuții cu DuckDuckGo prin 2018 și 2019 și au fost pe punctul să fie motorul de căutare folosite în browsingul privat de pe Safari.

Altele

31. Netflix vrea să lanseze destinații cu vânzare. Ei le numesc Netflix House și de acolo vei putea cumpăra produse, mâncare, dar vor fi experiențe tematice în funcție de ce titluri sunt în trending în anumite perioade. Primele locații vor fi deschise în SUA în 2025.

32. Firefox testează includerea în browser a unei opțiuni prin care să fie verificate review-urile.

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *