Contact Information

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

Instagram

1. Instagram lucrează la opțiuni de reacție cu emoji la Note-uri. 

2. Instagram lucrează la o opțiune numită Crews pentru Story-uri. Seamănă cu Close Friends, vei putea seta cine face parte din acest tip de grup. Dacă scoți pe cineva, acea persoană va fi notificată și oricine va putea să iasă dintr-un Crew. 

3. Instagram lucrează la un nou design pentru Dark Mode.

TikTok

4. TikTok a confirmat că testează un abonament prin care utilizatorii nu vor mai vedea reclame. 4,99 de dolari pe luna e posibil să coste. 

Facebook 

5. Messenger atenționează utilizatorii că browser-ul le colectează datele atunci când accesează un link prin Mesenger.

Meta (Facebook + Instagram + WhatsApp)

6. Meta a recunoscut că antrenează modelele AI cu postările publice ale utilizatorilor de pe Facebook și Instagram. 

WhatsApp

7. WhatsApp lansează opțiunea de Copy Link pentru mesajele din Channel, astfel poți trimite mai departe link-urile prin alte mijloace de comunicare (alte rețele sociale, dar și email).

8. WhatsApp te va lăsa în curând să setezi un username. 

9. WhatsApp a lansat în beta tool-ul AI prin care pot fi create stickere. 

10. WhatsApp lansează în beta opțiunea de reply rapid la poze, videouri și GIF-uri.

12. Atunci când dai mai departe un mesaj dintr-un Channel, sub el va fi inclus un buton View Channel. Bun tool de promovare pentru Channel. 

YouTube

13. Aplicația Studio are acum mai multe secțiuni la notificări: Analytics (situația săptămânală), Comments (comentariile primite la videouri) și News (noutăți din aplicație). Alte conturi am văzut că au o secțiune, Ideas

14. YouTube testează o schimbare de design: în bara de jos din aplicație, e posibil să fie înlocuită secțiunea Library cu You (și să includă și poza ta). Această nouă secțiune va uni conținutul: va avea conținutul din Library, cât și conținut legat de contul tău.

15. YouTube a anunțat noutăți pentru zona Analytics:

  • Vei putea înțelege la ce se uită utilizatorii noi care ajung la tine pe canal
  • Vei putea să vezi de la ce videouri vin membrii noi
  • Vei putea să înțelegi mai bine de ce utilizatorii renunță la abonament

LinkedIn

16. LinkedIn a împărțit secțiunea My Network în 2 categorii:

  • Grow – acolo vei găsi invitațiile primite de la alte persoane și sugestii de persoane cu care ai putea să te conectezi
  • Catch Up – aici vei găsi noutăți de la persoanele cu care ești conectat (schimbări de job, anunțuri de angajare, zile de naștere și aniversări profesionale)

17. LinkedIn a extins funcționalitatea opțiuni Custom Button, care e disponibilă pentru utilizatorii Premium. E un buton Call-to-Action prin care poți promova un link. Acest buton acum apare și în descrierea contului tău (adică la postările din feed) și în rezultatele căutărilor.

X (fostul Twitter)

18. X își unește forțele cu Google Display Network.

19. X testează introducerea unei opțiuni de streaming pentru gameri.

Threads (noua rețea socială lansată de Meta)

20. Threads testează în beta o secțiune unde poți să vezi activitatea de la o postare. 

21. Threads evidențiază prima postare a fiecărui cont în feed.

Google

22. Gmail îți va permite curând să reacționezi cu emoji la mailuri. 

Apple

23. Apple lucrează la un motor de căutare pentru App Store. 

24. Câteva noutăți în aplicația Apple Music.

Microsoft

25. Acum 40 ani, Microsoft a lansat prima versiune pentru Word.

Altele

26. Spotify lucrează la playlist-uri generate cu ajutorul AI. Îi dai indicații AI-ului și acesta îți va genera unui playlist. 

27. BeReal pierde utilizatori. Similarweb a dezvăluit că în SUA sunt puțin peste 3 milioane de utilizatori în scădere față de noiembrie 2022 când au fost înregistrați 3,7 milioane. La nivel global, numărul de utilizatori activi pe lună a scăzut la 16,06 milioane. BeReal neagă, dar nu oferă date. 

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *