Contact Information

Ți-am mai povestit și cu alte ocazii cât de importante sunt hashtag-urile pe Instagram comparativ cu hashtag-urile pe Facebook. Ei bine, Instagram a lansat posibilitatea de a urmări anumite hashtag-uri și anume să ți se afișeze pozele cu hashtag-ul respectiv în feed-ul tău.

Hashtag-ul e o metodă prin care poți clasifica conținutul. Unele rețele de socializare sunt mai bune la catalogat (a se citi urmări) hashtag-urile. Twitter face o treabă foarte bună (doar că nu prea e folosit la noi – dacă ai cont, mă poți urmări aici pe Twitter). Facebook nu pune preț deloc. Adică da, a făcut clickabile cuvintele cu # în față.

Însă Instagram a trecut la nivelul următor. Acolo poți urmări hashatg-uri care și cum ar fi conturi. Adică postările care au hashatg-ul care te interesează îți apar în feed printre cele ale conturilor pe care le urmărești.

Cum urmărești un hashtag pe Instagram

Deschide aplicația Instagram. Dă tap pe iconița de search și apoi pe câmpul de text (vezi pașii în pozele de mai jos).

În câmpul respectiv scrii ce hashtag-uri dorești să urmărești – fie ele cuvinte, fie expresii. Nu uita să pui simbolul # în față. După ce ai ales hashtag-ul din listă, apasă butonul Follow de sub el (cel cu albastru din imagine). Știi că îl urmărești când acel buton devine gri și scrie Following.

După ce ai dat follow hashtag-ului dorit (sau hashtag-urilor), pozele îți vor apărea în feed, printre cele ale utilizatorilor pe care îi urmărești. Evident nu îți vor apărea tot postările (mai ales dacă alegi unul general, ca #fashion sau#beauty), însă poți să-l consideri ca un fel de reminder să te mai uiți ce poze au mai apărut cu acel hashtag.

Unde poți să vezi hashtag-urile pe care le urmărești

Te duci pe profil și dai tap pe cifra de la following (acolo unde sunt utilizatorii cărora le-ai dat follow). Apoi fereastra respectivă are 2 tab-uri, prima cu utilizatori și a doua cu hashtag-uri. Tab-ul cu hashtag-uri îți arată ce hashtag-uri urmărești, dar îți oferă și sugestii de hashtag-uri pe care să le urmărești.

În același loc poți găsi ce hashtag-uri urmăresc alți utilizatori.

Acum știi cum să urmărești un hashtag pe Instagram.

Dacă vrei să fii la curent cu postările SocialWeb.ro pe Instagram, urmărește hashtag-ul #socialwebro.

 

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *