Contact Information

Prezentul a făcut loc tehnologiei, fără îndoială. Chiar și atunci când vine vorba despre frumusețe. Îți prezint My UV Patch, un expert de buzunar care măsoară nivelul radiațiilor solare.

aplicatie uv patchPotrivit studiilor, experiențele virtuale nu conferă împlinire pe termen lung, deoarece creierul uman face cu greu diferența între o trăire emoțională, una reală și una virtuală. Practic, curiozitatea și entuziasmul de început sunt înlocuite ulterior de plictiseală.

Oamenii de știință susțin că experiența cu o aplicație, indiferent de beneficiile cu care vine aceasta la pachet, are nevoie de un revers al medaliei – adică ar trebui să se aplice cu brio în realitate ca să putem afirma cu tărie că am încercat pe deplin ceva cu totul nou. În caz contrar, reprezintă doar un lucru de moment.

Dar nu a fost cazul My UV Patch, cel puțin pentru mine – este vorba despre o aplicație lansată recent de brandul de produse cosmetice La Roche-Posay. De ce? Pentru că înglobează, în spatele ecranului, atribute importante de care o femeie are nevoie pentru a se proteja corespunzător de efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Ah, poate că ești curioasă de ce ți-o prezint chiar acum. Ei bine, agresiunea razelor ultraviolete este prezentă mereu, indiferent de anotimp. Da, vara este mult mai periculoasă decât acum, dar, din punctul meu de vedere, lunile de toamnă (sau de primăvară) constituie un prilej perfect pentru a conștientiza că pielea are nevoie de protecție întotdeauna.

Cum funcționează My UV Patch?

aplicatie uv patch

Pasul 1: Cumpără plasturele

Pentru început, ai nevoie de un dispozitiv sub formă de plasture, pe care să-l conectezi la aplicație. Îl găsești gratuit pe site-ul La Roche-Posay, în funcție de disponibilitatea stocului.

Plasturele UV Patch conține straturi fotosensibile care își schimbă culoarea sub razele soarelui, fiind subțire și transparent, autoadeziv și waterproof – rezistă lipit de mână până la 5 zile (mai puțin, ce-i drept, dacă ești în vacanță la mare).

Pasul 2: Instalează-ți aplicația

aplicatie uv patchPentru a monitoriza nivelul radiațiilor solare, este necesară scanarea plasturelui cu telefonul, după instalarea aplicației My UV Patch – disponibilă atât în Apple Store, cât și pe Google Play.

Pasul 3: Creează-ți profilul

După ce ți-ai creat profilul, introduci câteva detalii despre tipul pielii tale (nu te speria, nu sunt detalii minuțioase pentru care să ai nevoie de o consultație la medicul dermatolog): fototipul, tipul epidermei și metoda preferată de protecție solară. Apoi aplici plasturele pe o zonă a corpului expusă mai des la soare (eu am ales mâna stângă, în zona încheieturii, deoarece este o regiune sensibilă, afectată mult mai ușor de procesul de îmbătrânire prematură).

Pasul 4: Scanează plasturele

Următorul pas constă în scanarea plasturelui. Ulterior, aplicația configurează o serie de recomandări utile privind adoptarea unui comportament responsabil de expunere la soare, un index UV și un nivel de risc.

Îți recomand să bifezi căsuța pentru furnizarea unei numărători inverse personalizate până la următoarea scanare. Nu de alta, dar, deși este dezvoltată pe baza expertizei dermatologice, este totuși o aplicație care are nevoie de un input personal. În caz contrar, există posibilitatea să o dai peste cap și își poate pierde, așadar, din acuratețe.

Bineînțeles, poți citi oricând informații vitale despre agresiunea soarelui și despre protecția solară, poți vedea ce sfaturi dau medicii dermatologi în orice perioadă a anului și, poate cel mai important, poți afla prognoza UV zilnică pentru tipul tău de piele – este conectată la The Weather Channel.

Verdict

Aplicația este precum un medic prietenos, cu un avatar jucăuș, care se poate transforma, la nevoie, într-un veritabil aliat împotriva problemelor de ordin solar.

Nu te gândi nicidecum că va fi instalată în telefon doar pe timpul verii. Radiațiile solare ne agresează pe tot parcursul anului, chiar și atunci când este umbră, chiar și prin pălărie sau prin umbrelă, deci conștientizarea responsabilității în fața acestui fenomen este vitală. De aceea, My UV Patch poate deveni un aliat de nădejde pentru tine și pentru pielea ta.

Share:

Ador domeniul de beauty. De fapt, am început să-l iubesc treptat, cumva silit la început, deoarece îmi doream să fac styling (clișeic, nu-i așa?). După un internship pe departamentul de fashion la Beau Monde, în septembrie 2012, am devenit beauty editor (cam paradoxal) la aceeași revistă, unde sunt și acum. Din februarie 2017, sunt beauty editor și la Marie Claire. Mă găsești și în online: pe marieclaire.ro și, de acum, și aici - unde îți voi povesti despre cum se întrepătrund tehnologia cu frumusețea. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *