Contact Information

tweet arma crimeiRecent, a avut loc o premieră în lumea online. Dacă până acum atacurile prin intermediul social media erau amenințări, bullying și stalking, săptămâna trecută un tweet a fost clasificat ca  cyberstalking de natură criminală.

Dacă ești interesat, îți recomand să citești articolul original de pe site-ul New York Times.

Long story short, jurnalistul Kurt Eichenwald a deschis un tweet animat care i-a fost trimis prin Twitter în luna decembrie. Tweet-ul conținea lumini care pulsau alături de mesajul “Meriți o criză epileptică pentru postările tale” (“You deserve a seizure for your posts”).

Jurnalistul suferă de epilpesie așa că i-a declanșat imediat o criză.

Săptămâna trecută, FBI-ul l-a arestat pe John Rayne Rivello și l-au ascuzat de criminal cyberstalking cu intenția de a omorî sau a cauza rău fizic.

Foto: Negative Space

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *