Contact Information

Facebook încearcă cu disperare să ne bage pe gât Story-urile. Mai știți când râdeam cu toții de Story-urile din aplicația Messenger? Că nu se uita nimeni la ele?

Ei bine, acum Story-urile pot fi văzute pe site. Adică atunci când intri pe Facebook din browser pe calculator.

facebook story web

Dai click pe poza unuia din utilizatorii din acea secțiune și se deschide Story-ul sau Story-urile pe care le-a postat.

facebook story web

Oricât ar încerca, Facebook ar trebuie să renunțe. Story-urile au pornit de la Snapchat, iar acum merg cel mai bine pe Instagram. Nimeni n-o să zică vreodată: “Hai să pun video-ul ăsta fain pe Facebook Story”.

Am intrat și pe Facebook prin browser pe telefon și nu apar Story-urile. Și nici în aplicația Facebook Lite. Pe mobil, Story-urile apar doar în aplicația de Facebook și Messenger.

În aplicația Messenger am observat că acum nu mai arată la început utilizatorii care au postat Story-uri (cum e și pe Instagram). Ci e întreaga listă de utilizatori, iar cei care au Story au un cerc albastru în jurul pozei, iar poza de profil a utilizatorului e mai mică și lipită în partea de jos.

facebook story web

 

Story-urile merg cel mai bine pe Instagram. Instagram este rețeaua de socializare care domină la orice ține de vizual. Chiar și în comportamentul online am observat schimbare. Cu toate că pe Instagram mă urmăresc mai puține persoane (și nimeni din familie) pun mai multe poze din viața mea de zi cu zi decât pe Facebook. Hmmm poate ar trebuie să mai pun totuși și pe Facebook câte ceva.

Follow SocialWeb.ro pe Instagram -> instagram.com/socialweb.ro

Instagram Stories pe Web (și desktop, și mobile)

Oricum, voiam să îți mai zic o chestie despre Story-urile de pe Instagram. La sfârșitul lunii august, The Verge scria că Instagram va face soon Story-urile disponibile pentru vizionare și dacă intri pe Instagram de pe calculator, dar și dacă intri din browser pe mobil.

Citește și: Cum pui un link într-un Instagram Story 

Curând vei putea să vezi Story-urile și prin alte metode. Eu chiar nu am chef uneori să stau cu ochii în telefon. Plus ajung să nu mai văd Story-uri din cauză că am prea mult de dat swipe. Da, urmăresc foarte multe persoane, branduri, companii, site-uri, reviste. Trebuie să văd ce face TOATĂ lumea.

Autorul articolului de pe site-ul The Verge menționează că Instagram a ținut să precizeze că nu e în plan posibilitatea ca utilizatorii să uploadeze poze sau Stories de pe desktop.

Tu cum te uiți la Stories – ai anumiți useri preferați, te uiți până nu mai poți la tot ce e disponibil, abia aștepți opțiunea disponibilă pe web?

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *