Contact Information

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

Instagram

1. În cea mai recentă sesiune AMA, Adam Mosseri a spus că e posibil să avem opțiunea de a rearanja pozele dintr-un carusel. Ar fi super util să lanseze opțiunea asta!

Threads (noua rețea socială lansată de Meta)

2. Lansarea site-ului Threads nu a stimulat prea mult activitatea.

Meta (Facebook + Instagram + WhatsApp)

3. Meta ia în considerare posibilitatea de a avea o versiune plătită de Facebook și Instagram FĂRĂ RECLAME. În UE! Se pare că ar considera-o ca soluție pentru toate reglementările impuse de UE. Iar dacă fac asta va fi o diferență și mai mare a experienței utilizatorilor din UE vs SUA.

WhatsApp

4. WhatsApp lucrează la o opțiune numită ”Breakout Groups”, prin care vei putea sub-grupuri pe diferite teme cu membrii unui grup. 

4. WhatsApp se pare că va introduce în setori opțiunea de mesaje video, adică să o poți activa sau dezactiva pentru contul tău. 

Pe 28 iulie ți-am povestit despre mesajele video scurte pe care le poți înregistra și trimite rapid din fereastra de chat.

X (fostul Twitter)

5. X lucrează la o opțiune prin care să îți dai adresa de mail atunci când dau subscribe unui creator de conținut. E posibil să apară și o opțiune de newsletter pe platformă, dar și să folosească creatorul de conținut adresa pentru newsletter independent de X.

6. Ce surpriză (not!): X plănuiește să folosească informațiile publice pentru a antrena modele AI.

Microsoft

7. După 30 de ani, Microsoft nu va mai lansa update-uri pentru WordPad și chiar îl va exclude în versiunile viitoare de Windows.

Altele

8. The Guardian a blocat accesul OpenAI la conținutul site-ului.

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *