Contact Information

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

Instagram

1. Instagram lansează opțiunea Question în Broadcast Channel. În iunie ți-am povestit mai multe despre Broadcast Channels și ce opțiuni vor fi introduce, inclusiv despre Question:

În primul rând testează o opțiune asemănătoare cu sticker-ul Questions din story, prin care poți adresa o întrebare și membrii canalului îți pot răspunde. Răspunsurile de la membrii vor fi grupate într-un design asemănător cu sticker-ul Questions, iar apoi creatorul de conținut poate da reply unuia din răspunsuri și e afișat totul ca să nu fie nicio confuzie.

TikTok

2. TikTok lansează Live Voice Chat pentru tot mai mulți utilizatori. Interesantă alternativă pentru live-urile video!

3. TikTok a lansat în Activity Center o opțiune extra unde poți vedea tot istoricul tău de căutări, împărțit pe zile. Tot acolo găsești și Watch History (toate videourile la care te-ai uitat) și Comment History (toate comentariile publicate).

4. TikTok îți va permite să downloadezi videouri pentru a le vedea offline (când nu ai semnal sau conexiune la internet).

5. TikTok a crescut limita de retragere a câștigurilor: de la 30 de dolari la 100 de dolari / zi.

Threads (noua rețea socială lansată de Meta)

6. Threads a început să testeze căutarea după cuvinte cheie. Momentan e disponibilă în Australia și Noua Zeelandă, dar cu siguranță vor lansa curând funcția pentru toată lumea.

Meta (Facebook + Instagram + WhatsApp)

7. Meta lansează în sfârșit picioare pentru avatar-urile VR și a început deja testarea live.

WhatsApp

8. WhatsApp lucrează la o nouă interfață, mult mai aerisită.

9. WhatsApp lucrează la o opțiune prin care poți decide cine are ”puterea” de a adăuga membrii noi într-o comunitate.

YouTube

10. YouTube lansează în și mai multe țări noile cerințe (care sunt mai relaxate) pentru acceptarea în YouTube Partner Program (YPP), programul lor prin care creatorii de conținut pot monetiza conținutul.

11. YouTube a actualizat ecranul de Membership, iar acolo non-membrii pot să vadă thumbnail-urile videourilor la care au acces doar membrii acelui canal.

12. YouTube Music are acum un ecran cu design nou pentru Now Playing, care include și o secțiune de comentarii de la videoul melodiei respectivei de pe YouTube. Și acolo poți citi comentariile, dar poți și să publici comentarii.

X (fostul Twitter)

13. X permite utilizatorilor Premium să ascundă secțiunea Likes, acolo unde apar toate postările la care au dat like.

14. X vrea să colecteze datele biometrice (cum ar fi, o poză cu fața ta), istoric de educație și de joburi de la utilizatorii premium.

15. Citește aici un rezumat al modificărilor aduse politicilor platformei X.

Reddit

16. Reddit lansează o nouă opțiune în Reddit Ads Manager: Keyword Suggestions, un tool AI prin care pot căuta cuvinte cheie care să te ajute să obții rezultate mai bune din campanii.

Google

17. Google Chrome e posibil să te lase în curând să împarți parole cu până la 6 persoane. Practic, ai putea crea un fel de grup cu membrii familiei tale și să le dai acces la anumite parole. 

18. Google Translate va lansa lansa curând opțiuni noi, printre care va fi și un modul Face-to-Face. Cu ajutorul ei, vei putea înțelege ce îți spune cineva, într-o limbă pe care nu o cunoști, pentru că aplicația îți va traduce pe loc în format text.

19. Chrome adaugă o opțiune care-ți poate fi foarte utilă: Copy Video Frame. La meniul de click dreapta pe orice video (e totuși posibil să meargă mai degrabă pe YouTube) și să-i dai paste în alte medii – într-un document, într-un program de editare foto etc.

Partea mișto e că se pare că sunt la rezoluție foarte bună. Mai bună chiar decât alte metode folosite pentru screenshot-uri.

20. Google va lansa Google Pixel 8, Pixel 8 Pro și probabil Pixel Watch 2 pe 4 octombrie.

Apple

21. De la sfârșitul acestui an, Apple nu va mai comunica cu clienții prin Twitter, YouTube și site-ul Apple Support Community.

Microsoft

22. Windows 11 testează o opțiune foarte utilă pentru Notes: auto-save. De câte ori am pierdut informații puse în Notes…

Altele

23. Disney+ va crește prețul abonamentelor. Abonații noi vor plăti de la 1 noiembrie 36,99 de lei / lună (comparativ cu 29,99 lei) și 369 de lei / an (comparativ cu 299,90 lei). 

Abonații existenți vor plăti mai mult începând cu 6 decembrie, deci mai e timp dacă vrei să îți faci abonament pe 1 an la prețul de acum, înainte de mărirea lui.

24. Cei mai ascultați artiști pe Spotify:

  • 1. The Weeknd – 110 milioane de utilizatori îl ascultă pe lună, iar cea mai ascultată piesă e “Blinding Lights” (3,77 miliarde de ascultări)
  • 2. Taylor Swift – 100 mil. de ascultători / lună, iar cea mai ascultată piesă e “I Don’t Wanna Live Forever” (1,45 miliarde)
  • 3. Bad Bunny – 79 mil. de ascultători / lună, iar cea mai ascultată piesă e “Dakiti” (1,79 miliarde)
  • 4. Dua Lipa – 77,1 mil. de ascultători / lună, iar cea mai ascultată piesă e “Don’t Start Now” (2,34 miliarde)
  • 5. Ed Sheeran – 77 mil. de ascultători / lună, iar cea mai ascultată piesă e “Shape of You” (3,61 miliarde)

25. Browser-ul Vivaldi e acum mai rapid.

26. Substack lansează tool-uri AI pentru podcasturi. 

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *