Contact Information

Facebook a anunțat săptămâna aceasta că ar putea începe să ascundă numărul de like-uri ale postărilor din news feed pentru a proteja utilizatorii de invidie.

Se știe deja că social media poate provoca anxietate și chiar depresie din cauza faptului că utilizatorii au tentința să se compare cu alte persoane. De la ieșirile în oraș până la vacanțe și de la cadourile primite până la ce mâncăm, ne dorim să avem o viață la fel de interesantă precum prietenii noștri. Totuși, viața prezentată în mediul virtual nu este întotdeuna reală.

Facebook conștientizează această problemă și încearcă să o rezolve prin ascunderea numărului de like-uri primite. De multe ori, nu doar conținutul ne poate face să ne simțim invidioși, ci și acel banal număr care apare sub o postare. Ideea este ca acest număr să fie înlocuit cu numele câtorva prieteni comuni. 

Compania speră ca această schimbare să ajute utilizatorii să nu se mai compare cu alții și să nu își mai șteargă postările dacă acestea nu adună suficiente reacții.

Bineînțeles, această schimbare ar avea beneficii importante și pentru Facebook. Dacă utilizatorii nu-și vor mai bate capul cu numărul de like-uri, vor posta mai mult, deci vor petrece mai mult timp pe această platformă.

Eliminarea numărului de like-uri este deja testată și pe Instagram, începând cu luna aprilie a acestui an. Momentan nu se cunosc rezultatele experimentului, dar, din moment ce schimbarea se va produce și pe Facebook, putem presupune că rezultatele sunt unele pozitive.

Tu ce părere ai despre această schimbare, ți se pare una pozitivă? Te-ai simțit vreodată complexat din cauza persoanelor care adună mai multe like-uri decât tine?

Surse foto: Unsplash, TechCrunch

Share:

editor

Sunt content writer din 2011, iar în prezent coordonez echipele de online ale Burda România. În timpul liber îmi place să joc board games, să citesc SF, horror & mistery și să ajung la zi cu prea multe seriale. Am 3 pisici care au pagină de Facebook, iar când vreau „să mă răsfăț” îmi cheltui banii pe ceaiuri și craft beers pe care încă nu le-am încercat. Pe SocialWeb voi scrie despre aplicații pe care le-am testat, voi recomanda tot felul de lucruri interesante și îți voi prezenta știrile momentului din online.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *