Contact Information

Din ce în ce mai multe persoane s-au săturat de problemele pe care le întâmpină cu Facebook. Locația îți poate fi urmărită, datele tale personale pot ajunge la terțe persoane, niște hackeri au reușit anul trecut să obțină acces la aproximativ 30 de milioane de conturi, iar lista poate continua.

De ce îți urmărește Facebook locația?

Motivul este foarte simplu: compania capturează datele utilizatorilor pentru a crea profiluri pentru agenții de publicitate. Totuși, dacă acest lucru te face să te simți incomod, poți opri aplicația din a afla aceste informații.

Iată ce trebuie să faci:

Dacă ai Android:

Deschide aplicația Facebook pe telefon, apoi mergi în Settings & Privacy și selectează Settings.

Scrollează până ajungi la secțiunea Privacy și selectează opțiunea Location.

În partea de jos a ecranului vei găsi Location Services – de aici poți dezactiva accesul la locație.

Dacă ai iOS:

Deschide aplicația Facebook pe telefon, apoi mergi în Settings & Privacy și selectează Settings.

Scrollează până ajungi la secțiunea Privacy și selectează opțiunea Location.

Selectează Location.

Te scoate din aplicație și te duce în Settings. Acolo apasă din nou pe Location și alege setarea pe care o preferi: Never, While using the app sau Always.

Ce alte probleme ai mai întâmpinat cu această aplicație? Spune-ne într-un comentariu și îți vom arăta cum să le rezolvi!

Foto: pexels

Share:

editor

Sunt content writer din 2011, iar în prezent coordonez echipele de online ale Burda România. În timpul liber îmi place să joc board games, să citesc SF, horror & mistery și să ajung la zi cu prea multe seriale. Am 3 pisici care au pagină de Facebook, iar când vreau „să mă răsfăț” îmi cheltui banii pe ceaiuri și craft beers pe care încă nu le-am încercat. Pe SocialWeb voi scrie despre aplicații pe care le-am testat, voi recomanda tot felul de lucruri interesante și îți voi prezenta știrile momentului din online.

2 Comments

  • Facebook ar putea ascunde numărul de like-uri ale postărilor - SocialWeb.ro, 06/09/2019 @ 17:10

    […] Facebook conștientizează această problemă și încearcă să o rezolve prin ascunderea numărului de like-uri primite. De multe ori, nu doar conținutul ne poate face să ne simțim invidioși, ci și acel banal număr care apare sub o postare. Ideea este ca acest număr să fie înlocuit cu numele câtorva prieteni comuni.  […]

  • Cum poți decupa imaginile la o anumită dimensiune sau proporție - SocialWeb.ro, 28/05/2019 @ 23:51

    […] Cei mai mulți dintre noi ne folosim de imagini și fotografii zilnic, fie că ne sunt necesare în viața profesională sau cea personală. Poate că te-ai apucat de fotografie și îți editezi propriile poze; poate scrii articole și ai nevoie să le ilustrezi cu stock photos; poate te-ai întors din vacanță și vrei să îți urci pozele pe Facebook. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *