Contact Information

Cum ar fi ca programarea ta la medic să se realizeze rapid, fără zeci de minute de așteptare, printr-o aplicație pe telefon, tabletă sau PC? Îți spun eu: este real, prin intermediul Docbook, prima aplicație din România de programări online la doctor.

Recunosc, trăiesc într-o bulă, o lume limitată a mea, în care mă simt extrem de confortabil. Sunt și îmi place să fiu la curent cu absolut orice din absolut toate domeniile, dar bula mea nu-mi permite să aflu totul chiar din prima secundă de la lansare. Așa s-a întâmplat recent, în ceea ce privește aplicația Docbook, despre care am aflat pur întâmplător – deci nu când aveam neapărat nevoie – de la o prietenă foarte bună. Și cum curiozitatea nu mă lasă să trăiesc numai cu gândul că există ceva mișto la care pot să apelez oricând, m-am hotărât să cercetez subiectul.

Care este scopul aplicației Docbook

Aplicația, lansată în iunie 2017, își propune să faciliteze modul în care te programezi, în timp real, la medicul dorit, indiferent de oră, zi sau locul în care te afli. Evident, programarea se realizează online.

Clinicile, spitalele și cabinetele private partenere oferă acces la aparatură de ultimă generație și pachete de servicii generoase. În plus, acestea beneficiază de prezența, materialele și canalele de comunicare Docbook, pentru creșterea numărului de potențiali pacienți.

Docbook a dezvoltată de antreprenorul român Cristian Barbu, cu o experiență vastă în domenii precum tehnologie, construcții și energie regenerabilă, în urma unei investiții de 500.000 de euro. Iar obiectivul, pentru anul acesta numai, este ca aplicația să devină una de nivel național, folosită în 60 de orașe din țară și cu o rețea mult mai extinsă de clinici partenere.

Clinicile în care îţi poţi face o programare online în mod direct se numără pe degetele de la o mână, în majoritatea cazurilor, fiind nevoie de completarea unui formular, urmând ca primirea confirmării să fie făcută în 24 de ore. Timpul mediul de aşteptare şi programare efectivă în call-center-uri este de 10 minute – asta în cazul în care suni la o singură clinică. Trăim într-un secol al vitezei, în care nimeni nu mai are nici timpul, nici energia necesare conversaţiilor şi aşteptărilor interminabile pentru a obţine un lucru atât de simplu şi de firesc precum o programare la medic. Docbook a venit să răspundă unei nevoi pe care noi înşine o aveam, aceea de a eficientiza pe cât posibil timpul, şi aşa limitat pe care îl avem. Astfel, un pacient nu este obligat să se limiteze la consultarea opţiunilor dintr-o singură clinică, ci dintr-o întreagă reţea de clinici pe care le avem partenere. În mai puţin de un minut, poate face o evaluare a soluţiilor pe care i le oferim, poate alege, în consecinţă, şi primi confirmarea programării. E atât de simplu, a declarat Cristian Barbu pentru Ziarul Financiar.

Cum funcționează aplicația Docbook

Practic, instalezi aplicația (disponibilă gratuit atât în iTunes, cât și în Google Play), introduci detalii personale, cauți un doctor în funcție de localitate, specialitate, data și ora convenabile ție, alegi metoda de plată (numerar, card sau cu bilet de trimitere), aștepți confirmarea și apoi mergi la cabinet.

Nu am încercat-o încă – pentru că nu am avut de ce -, dar am aflat părerile a 2 oameni care au apelat la servicii medicale prin intermediul acesteia.

Am rămas surprinsă să văd că programarea mea s-a făcut direct la clinică, fără să mai fie nevoie să revin telefonic pentru confirmare. În plus, mi-a afișat de la început suma aferentă serviciului dorit (nu aveam trimitere de la medicul de familie). Totul a fost ușor, rapid și profi. Iar vizita la doctor, perfectă, deși nu cunoșteam specialistul, ci mi-a fost recomandat de către o colegă de serviciu. Într-adevăr, nu m-am dus de pe o zi pe alta, pentru că disponibilitatea acestuia era restrânsă, dar, din fericire, nu era o urgență”, mi-a mărturisit Diana, prietena despre care ți-am povestit mai sus.

Inițiativa celor de la Docbook este cu adevărat revoluționară! Însă, din punctul meu de vedere, ar trebui adăgate chiar și mai multe specializări, mai multe orașe (numai 10 momentan) și chiar mai mulți medici. Cu toate acestea, am încredere că numărul celor listate de mine aici va crește, mi-a mărturisit Dragoș, un amic care chiar astăzi și-a făcut o programare la alergolog, după ce i-am povestit despre noua mea descoperire.

Atenție, însă! Aplicația nu vine cu recomandări sau detalii foarte multe despre medici. Îți afișează, pur și simplu, doctorii disponibili în ziua în care ai putea tu să mergi la cabinet. Dacă ai deja încredere să te lași pe mâna unui anumit specialist, este de ajuns să-l cauți la categoria Search și să-i verifici programul.

Printre clinicile partenere se numără: Medi Class, Optim Sano, Clinica Danno, Hipocrat 2000, Lotus-Med, Neolife, RomGerMed, MedicalES, Spitalul Monza, HealthSnap, NordEstetica, CMI, CMB, Diadent Medical, Provita, Mediplus, LaurusMedical, Sanamed, Wellborn, Medicales, Centrul Medical Focus sau Fundația Regina Maria.

Foto: Pexels

Share:

Ador domeniul de beauty. De fapt, am început să-l iubesc treptat, cumva silit la început, deoarece îmi doream să fac styling (clișeic, nu-i așa?). După un internship pe departamentul de fashion la Beau Monde, în septembrie 2012, am devenit beauty editor (cam paradoxal) la aceeași revistă, unde sunt și acum. Din februarie 2017, sunt beauty editor și la Marie Claire. Mă găsești și în online: pe marieclaire.ro și, de acum, și aici - unde îți voi povesti despre cum se întrepătrund tehnologia cu frumusețea. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *