După ce săptămâna trecută, Facebook ne-a agitat pe toți cu noile schimbări de algoritm. Azi am descoperit că pe Instagram a apărut ceva nou în partea de mesaje (mulțumesc, Teo!). Acum afișează celor cu care schimbi mesaje dacă ești activ în aplicație sau ultima dată când ai fost activ în aplicație. Dacă nu vrei ca informația să fie publică, îți arăt mai jos cum să o dezactivezi.

Acum când intri în aplicația Instagram și te duci în secțiunea de mesaje (o accezezi din iconița din colțul din dreapta sus) poți vedea când a fost ultima dată activ un user (cu care ai avut un schimb de mesaje la un moment dat).

Am mai observat că e o diferență totuși în afișarea acestui timp de activitate în funcție de ultimul mesaj trimis. Dacă ultimul mesaj trimis/primit e un emoji sau o poză, nu apare când a fost ultima dată activ userul respectiv.

În funcție de ce faci tu pe Instagram, opțiunea poate fi utilă sau nu. Depinde și de tine (contul pe care îl administrezi) dacă vrei să fii văzut ca activ sau când ai fost ultima dată activ. Din cauză că vin la pachet, trebuie să analizezi din ambele puncte de vedere dacă merită sau nu să lași activă opțiunea.

 

Cum ascunzi de cât timp ești activ în aplicația Instagram

Așa cum am menționat la începutul articolului, poți dezactiva opțiunea ca te arată de cât timp și când ești activi în aplicația Instagram. Dar trebuie să știi că în momentul în care îți dezactivezi opțiunea nu vei mai vedea nici alți utilizatori când sunt activi în aplicația Instagram sau când au fost ultima dată activi în aplicația Instagram.

Pentru a dezactiva opțiunea intră pe profilul tău și mergi în secțiunea de setări (iconița din colțul de sus din dreapta). Apoi scroll până ajungi la opțiunea Show activity status.

În funcție de dorințele tale, o lași așa (activată) sau o dezactivezi dând tap pe zona albastră (care devine gri în momentul în care e dezactivată.

Foto: Pexels

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.