Contact Information

Dacă gestionezi platforme de social media, știi că uneori poate fi dificil să ții pasul cu toate. Cel puțin dacă vrei ca treaba să fie și eficientă. De aceea, este important să creezi un calendar al postărilor. Acesta te va ajuta să economisești timp, te va face mai productiv și îți va permite să te ții de strategia pe care ai gândit-o.

Cum începi un calendar pentru social media?

Începutul este întotdeuna cel mai dificil, dar vei descoperi că nu este deloc greu să îți faci un calendar.

Primul pas este să știi ce anume să postezi, ce funționează cel mai bine în domeniul tău. Poți face acest lucru în două moduri: cauți informația pe internet sau observi care sunt cele mai populare postări ale tale.

Nu strică nici să arunci un ochi la competiție și, bineînțeles, să fii la curent cu tendințele. Te ajutăm și noi aici, pentru că îți pregătim săptămânal în seria Calendar Editorial o agendă publică cu cele mai importante evenimente sau sărbători. 

Pentru a-ți organiza postările în calendar, e important să știi și cât de des e bine să postezi. Sprout Social te ajută în acest sens: 

  • Facebook: 1-2 postări pe zi
  • Instagram: 1-2 postări pe zi
  • Twitter: în jur de 15 postări pe zi
  • Pinterest: în jur de 11 postări pe zi
  • LinkedIn: 0-1 postări pe zi

Pentru a afla care sunt cele mai bune momente din zi în care să postezi, aruncă un ochi peste articolul pe care l-am scris pe acest subiect. 

Dacă ești la început de drum, îți recomandăm să faci un calendar săptămânal, îți va fi mai ușor decât să faci planuri pentru întreaga lună. Cu timpul, vei reuși să faci un calendar lunar sau chiar pe mai multe luni.

Analizează constant cifrele

La finalul fiecărei perioade, observă și analizează rezultatele pentru a afla ce funcționează în cazul tău. Poate că e mai bine să postezi la alte ore sau să aduci în față mai des un alt tip de conținut (de exemplu, conținutul video este foarte important în momentul de față, la fel și Stories pe Facebook și Instagram).

Tu ai un calendar pentru social media bine pus la punct? Ce ar trebui să mai îmbunătățești la el?

Foto: Pexels

Share:

editor

Sunt content writer din 2011, iar în prezent coordonez echipele de online ale Burda România. În timpul liber îmi place să joc board games, să citesc SF, horror & mistery și să ajung la zi cu prea multe seriale. Am 3 pisici care au pagină de Facebook, iar când vreau „să mă răsfăț” îmi cheltui banii pe ceaiuri și craft beers pe care încă nu le-am încercat. Pe SocialWeb voi scrie despre aplicații pe care le-am testat, voi recomanda tot felul de lucruri interesante și îți voi prezenta știrile momentului din online.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *