Contact Information

Am dat startul seriei de articole axate pe știri din alte surse pentru ca toți să fim mai informați.

Aici poți vedea toată seria Social Web News!

Dacă vrei să afli constant noutăți și articole interesante legate de social media, te invit să te alături grupului de Facebook Social Media de la A la Z, unde le postez pe măsură ce apar / le descopăr.

Iar dacă te interesează informații și despre social media, dar și despre alte lucruri care țin de zona digitală, tech și altele – abonează-te la newsletter-ul săptămânal SocialWeb.ro.

1. O veste mișto pentru fanii serialului ”The Office”! Jenna Fischer și Angela Kinsey lansează un podcast, spin-off al faimosului serial. ”Office Ladies” e numele podcastului, în cadrul căruia vor discuta despre episoade ”The Office” (evident!), vor dezvălui informații behind-the-scenes și vor răspunde și întrebărilor primite de la fani.

2. Dacă ești la început de drum profesional sau vrei o reprofilare, poate ar trebui să te înscrii la Google Digital Bootcamp, ”un program intensiv de training în marketing online, în parteneriat cu Uniunea Agentiilor de Publicitate din România, adresat studenților din București care vor să lucreze într-o agenție de digital de top.” E gratuit și se desfășoară în București între 21 și 26 octombrie. Vezi mai multe detalii și ce e inclus în program.

3. Descoperă tool-uri care te pot ajuta să creezi imagini mișto pentru social media. Nu trebuie să le folosești pe toate, folosește-o ca o listă de resurse de avut la îndemână. Și când ai nevoie de ceva noi și tool-ul tău obișnuit nu te ajută, poți apela la lista asta. De exemplu, eu folosesc foarte mult Canva.

4. Dacă ești interesat de social media, atunci ar fi util să îți faci cont de Twitter și să îi urmărești aceste 7 conturi (pentru început).

5. Vrei să faci poze mai reușite pentru contul de Instagram? Citește aici 5 trucuri pe care să le folosești pentru a face poze reușite.

6. Ai un magazin online? Articolul de aici îți va fi super util, mai ales dacă nu ai început să vinzi produse prin Instagram.

7. Inspiră-te din 16 exemple de Facebook Ad-uri pentru următoarele tale campanii.

8. Noua promoţie Orange oferă clienţilor PrePay posibilitatea să se implice activ în facilitarea accesului la internet pentru elevii care învață în școlile din mediul rural, dar şi să fie recompensaţi cu zeci de giga de internet bonus.

9. HP a lansat primul PC relizat din plastic colectat din ocean. Se pare că HP a reușit să recicleze peste 450 de mii de kg de sticle de plastic în Haiti, acolo unde are un centru de reciclare chiar acolo. Se pare că au făcut și o promisiune – până în 2025 promit că vor realizat toate sistemele personale și produsele de printing cu 30% plastic reciclat. E un pas. E mic, dar tot e un pas.

10. Google te ajută acum să găsești prin Search momente cheie din video-uri.

When you search for things like how-to videos that have multiple steps, or long videos like speeches or a documentary, Search will provide links to key moments within the video, based on timestamps provided by content creators. You’ll be able to easily scan to see whether a video has what you’re looking for, and find the relevant section of the content.

11. Twitter lansează feature-ul Hide Replies în SUA și Japonia. Feature-ul ăsta e foarte controversat pentru că permite ascunderea reply-urilor la tweet-uri. Opțiunea e disponibilă și pe Facebook (unde ai chiar opțiunea de a șterge comentarii), însă Twitter-ul a fost mereu considerat… un spațiu de liberă exprimare, de comunicare.

12. Ai Samsung? Vezi dacă telefonul tău e pe lista telefoanelor Samsung care primesc Android 10.

13. Youtube schimbă procesul de verificare a canalelor. (insert multiple facepalms) Bifa va fi înlocuită de un nou layout, care se pare că va fi lansat la finalul lunii octombrie. Bifa dispare și în locul ei, creatorii de conținut oficiali, persoanele publice și companiile vor avea numele evidențiat cu un fundal gri.

Mai mult, va fi un nou proces de verificare. Se pare că în procesul de verificare, Youtube caută ”autenticitate” și ”prominență”, comparativ cu 100.000 de subscriberi. Wow!

14. Urmărește-l pe Jesuso pe Instagram pentru desene combinate cu obiecte reale. Minunat!

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *