Contact Information

O prietenă m-a contactat recent să îmi arate ce mesaj a primit pe pagina ei de Facebook și să mă întrebe ce trebuie să facă. În mesaj i se zice că un post de pe pagina de Facebook încalcă un copyright.

Am făcut tot felul de căutări pe Facebook în speranța că mă poate ajuta cu vreun răspuns. Până la urmă nu am avut de ales și am accesat link-ul din mesaj. Initial am cautat link-ul și complet, și cu bucăți parțiale din el pe Google și nu am găsit nimic.

E uimitor ce puține lucruri am găsit despre mesajele spam de pe paginile Facebook sau măcar un exemplu.

În primă fază, mi-a atras atenția că nu era username vizibil.

Apoi am luat la analizat pagina la care m-a dus link-ul din mesaj, iar primul lucru ca mi-a atras atenția a fost simbolul din tab.

Apoi am luat la analizat pagina.

Text scris greșit – “We made abble this form for…”

Conținut – promite analiză customizată pentru admini și că trackuiește și optimizează logurile de acces la pagina (adică cum?)

Și îți cerea tot felul de informații: adresa de mail, parolă, întrebare de securite, URL-ul paginii

Facebook știe toate astea! Nu ți le-ar cere în nici un caz așa. El deja știe la ce pagini ești admin.

Deci, dacă primești un mesaj ca ăsta pe Facebook, nu te panica și nu oferi informațiile astea așa oricum.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *