Contact Information

De vreo 2-3 săptămâni asist la tot felul de discuții online despre Snapchat. Multe păreri, unora le place, altora nu. Am zis să-l încerc și eu și să vă povestesc și vouă.

Snapchat și-a luat cam de anul trecut un avânt serios. Adică pe la alții, nu la noi. Eu mi l-am instalat acum vreo 2 săptămâni în încercarea de a-mi forma o părere despre el. Recunosc că mi-a luat ceva timp să mă lămuresc ce pot să fac. Mai ales gândul că e încă o rețea de socializare și de unde atâta viață interesantă de share-uit.

Concluzia mea după acest timp este că ador Snapchat și discuția de la un status de pe Facebook m-a stârnit să scriu acest articol. For the record, mie în continuare îmi place Twitter și nu renunț la el.

Mulți oameni nu înțeleg ce poți să faci acolo și din cauza asta îl refuză din start. Problema mai mare care mi-a atras atenția e că sunt oameni de online (din România) care îl refuză și cred că ei decid dacă Snapchat e sau nu e de succes. Uită că de fapt utilizatorii (unul câte unul) decid dacă le place.

Dacă tu (mai ales dacă activezi în online) refuzi să înțelegi o rețea de socializare, nu înseamnă că e pentru proști. Un om bun de online poate să își transmită mesajul pe orice rețea de socializare.

Mie îmi place foarte mult Snapchat. E ca o gură de aer proaspăt!

Nu știu cum ești tu, dar eu m-am săturat de viețile perfecte afișate pe Facebook și Instagram. Toată lumea mănâncă cea mai estetică mâncare (o mămăligă cu brânză n-am văzut și eu pe Instagram), stă în cele mai stilate case și, în general, are o viața superbă.

Sunt scorpioancă așa că urăsc de mor orice e fals și făcut doar de ochii lumii. Contul meu de Instagram e destul de real, filtrele pe care le aplic sunt mai false, dar consider că e sincer tot ce pun acolo.

Ei bine, Snapchat e the fun part. Nu trebuie să ai contul coordonat cromatic (cum sunt unele conturi de Instagram), conținutul nu ține mult (deși poți să îți salvezi pozele dacă îți plac) și distracția e garantată.

Cel mai fun feature sunt lenses. Când intri în aplicație și vrei să îți faci poză, ții prelung degetul pe ecran și zâmbește larg (Andrei a concluzionat că atunci se activează cel mai rapid). Apoi aplicația îți scanează fața și poți să începi să te joci.

Lenses astea se schimbă destul de des așa că nu strică să intri periodic să vezi ce a mai apărut. Sau mă urmărești pe mine și te anunț eu. ;)

Care-i treaba cu Snapchat

Ca să îți faci poză apeși pe lentilă (cea de deasupra butonul cu x). Deci,  poți să îți faci poze sau filmulețe, cu sau fără lentile. Și poți să scrii pe poze și să desenezi.

Uite, un mic preview de la ce am tot încercat de când mi-am făcut cont.

care-i-treaba-cu-snapchat

Săptămâna trecută a fost nepoțica mea pe la mine și m-am gândit să îi arăt aplicația să văd dacă îi place. Ne-am distrat bine. Recomand pentru momente de distracție cu copiii.

care-i-treaba-cu-snapchat

Recent am descoperit și toolul de desenat pe poze.

care-i-treaba-cu-snapchat

Concluzia e că avem nevoie de puțină distracție în viața noastră și nu trebuie să fim mereu serioși. Goana asta după perfecțiune poate să ducă la depresie.

În goana asta după like-uri (adică pentru aprobare) unii oameni au uitat să fie fericiți pentru ei. Alții poate nu gonesc după like-uri, dar se uită cu invidie din umbră la alții care își publică viața. Snapchat-ul e într-un fel personificarea trăirii în prezent. E spontan și pe durată scurtă de timp.

Nu știu cum sunt alți oameni de online, dar eu consider că nu există o rețetă pentru fiecare rețea de socializare. Fiecare om și business prezent în online trebuie să își construiască profilele după preferințe și dorințe. Pe Snapchat sunt convinsă că se pot face mult mai multe chestii. Totul e să îți deschizi mintea și să îți exersezi creativitatea.

LE: Între timp a scris și Irina despre Snapchat.

Mă găsiți pe Snapchat cu username-ul cristina.ava. Have fuuuun!

Photo credit (icon): AdamPrzezdziek via Foter.com / CC BY-SA

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *