Contact Information

Una dintre marile dorințe ale femeilor este o piele a picioarelor perfect catifelată și fără cusur pentru totdeauna. Dar cum totdeauna este un mit în frumusețe, branduri importante au găsit o soluție inovatoare ce va face ca timpul să stea ceva în loc: generația IPL de epilatoare.

cele mai bune epilatoare ipl

Din nevoia de a răspunde cerințelor din ce în ce mai „aprige” ale femeilor, dar și pentru a le ajuta să facă față ritmului agitat de zi cu zi – știm cât de greu a devenit să onorăm o programare la salonul de cosmetică –, jucătorii din industria de beauty au abordat o tehnologie derivată din metodele din centrele de înfrumusețare atunci când au dezvoltat noile epilatoare pentru uzul casnic.

Înainte de toate vreau să-ți spun că nu există epilare definitivă, ci doar tratamente în urma cărora se reduce considerabil pilozitatea, rezultatele fiind pe termen lung.

Tehnologia, denumită IPL (lumină intens pulsată), inhibă creșterea firelor de păr nedorite, prin aplicarea unor pulsații de lumină. Mai exact, acestea acționează asupra firelor aflate în stadiu de creștere, atunci când concentrația de melanină, responsabilă pentru pigmentarea părului, are cel mai crescut nivel. Impulsul luminos încălzește firul de păr și rădăcina acestuia, iar melanina absoarbe lumina emisă, stimulând foliculii să intre într-o fază de repaus. Astfel, între tratamente, firele de păr cad în mod natural. Nu te speria, tehnologia funcționează numai asupra firelor de păr, nu afectează pielea absolut deloc.

Dacă ai părul închis la culoare, vei obține rezultate foarte bune comparativ cu o prietenă cu părul blond. În cazul în care ești roșcată natural, trebuie să extinzi mai mult căutarea, deoarece acesta acționează la nivelul culorii rădăcinii firului de păr. Deci dacă rădăcina este deschisă la culoare, multe device-uri din generația veche nu vor avea efect.

Generația IPL: Cum pregătim pielea

Acum că am văzut și înțeles cum funcționează un epilator IPL, înainte de a ți le prezenta pe cele care mi-au atras mie atenția, vreau să-ți vorbesc puțin despre cum trebuie pregătită pielea înainte de ritual. Pentru că acesta este un pas important.

Pregătirea pentru IPL se face prin îndepărtarea firelor de păr prin radere, piele care să nu fie umedă, nici măcar hidratată prin creme sau loțiuni în ziua respectivă. Poți folosi device-ul imediat după ras, dar eu recomand să lăși să treacă măcar o oră-două între acțiuni, pentru a lăsa pielii timp să-și revină – mai ales dacă e sensibilă.

Dacă ești o fire ceva mai neîndemânatică, așa cum sunt și eu, te poți ajuta de un creion alb (poate fi unul de ochi, dar în niciun caz de manichiură) cu ajutorul căruia să trasezi linii verticale, pentru brațe și picioare, sau orizontale, pentru mâini și zona superioară a tălpilor. Creionul poate fi un aliat pe cinste, deoarece este util în delimitarea zonelor deja epilate, căci impulsul luminos nu trebuie să treacă de 2 ori pe aceeași zonă. O oglindă poate fi și ea eficientă – îți permite să ai mai multă vizibilitate asupra pielii tale.

Spre deosebire de tratamentele cu laser de la salon sau alte tehnici mai elaborate de epilare, sistemul IPL ține durerea la distanță (simți maximum o ciupitură, dar în timp totul dispare), totul merge smooth și chiar rapid. Pentru brațe o să aloci în jur de 20 de minute, iar pentru picioare aproximativ 40. Asta în cazul în care ești novice.

În plus, totul este safe. Ledurile luminoase îți vor da OK-ul, iar dacă aparatul nu este în contact complet cu pielea, lumina intens pulsată nu se declanșează. Deci riscuri minime.

După ședință, te poți spăla cu apă rece și gel de duș, apoi te poți baza pe proprietățile unei ape termale sau ale unei creme cicatrizante sau dermatocosmetice.

Generația IPL: 3 epilatoare în care merită să investești

1. Philips Lumea

cele mai bune epilatoare iplSistemul vine la pachet cu nomeroase avantaje. Este confortabil și ușor de folosit, deoarece presupune o rutină nedurereoasă, se folosește fără fir și este ușor de transportat. De asemenea, rezultatele acestuia se văd rapid, după numai 4-6 tratamente repetate o dată la 2 săptămâni, părul se va reduce semnificativ. După această „cură” ceva mai intensivă, o să rărești epilatul, la un interval de la 6 săptămâni în sus, în funcție de ritmul creșterii firelor de păr.

Practic, aparatul ajută la scăderea densității într-un mod progresiv, până la minimum în multe cazuri, și la prevenirea re-creșterii firelor de păr. Ah, nu provoacă iritații și te ferește de aspectul inestetic de fir crescut sub piele.

Philips Lumea vine cu 4 modele, cu proprietăți și accesorii diferite, toate potrivindu-se oricărui tip de păr, de nuanță, de piele.

Mai multe detalii, precum și instrucțiuni de utilizare și prețuri, găsești aici (link afiliat).

2. Babyliss Homelight Connected

cele mai bune epilatoare iplAcest device este ceva mai inteligent, întrucât nu se folosește numai pentru a îndepărta firele nedorite de păr, ci și pentru estomparea hiperpigmentării pielii, tratarea aceneei și a rosaceei sau a vaselor de sânge sparte. Și da, poate fi folosit cu încredere pe tot corpul, inclusiv pe față.

Spre deosebire de alte aparate, este extrem de silențios și are mai multe moduri de funcționare. Cel tip glisare pulsează lumina încontinuu în timp ce treci aparatul ușor pe piele, iar cel tip precizie presupune lumina controlată manual.

Mai mult, acesta oferă coaching personalizat pe tot parcursul tratamentului, prin intermediul unei aplicații dezvoltate special pentru smartphone sau tabletă, disponibilă atât în App Store, cât și pe Google Play.

Rezultatele optime se văd după 8 săptămâni de tratament.

Mai multe informații despre produs, metoda de utilizare și prețuri găsești aici (link afiliat).

3. Braun Silk-expert 5

cele mai bune epilatoare iplEste vorba despre a doua generație IPL propusă de brand pentru epilarea în confortul propriului cămin, care dezvoltă o tehnologie de dozare optimă în funcție de culoarea și tipul pielii, adaptând astfel automat intensitatea luminoasă. În plus, sistemul oferă tratamente rapide potrivite pentru părțile extinse ale corpului, cum ar fi zona inferioară a piciorului sau brațele, care pot fi epilate în 7 minute.

Aparatul oferă 3 tipuri de tratament: normal, delicat sau foarte delicat. În acest fel, acesta se adaptează la diferențele de culoare ale pielii, utilizând o funcție de energie personalizată.

Și da, se poate sincroniza cu o aplicație, pentru a monitoriza cât mai eficient calendarul și progresul.

Mai multe detalii despre produs și metoda de utilizare găsești aici. Device-ul este disponibil pe emag.ro (link afiliat).

Foto: PR

Share:

Ador domeniul de beauty. De fapt, am început să-l iubesc treptat, cumva silit la început, deoarece îmi doream să fac styling (clișeic, nu-i așa?). După un internship pe departamentul de fashion la Beau Monde, în septembrie 2012, am devenit beauty editor (cam paradoxal) la aceeași revistă, unde sunt și acum. Din februarie 2017, sunt beauty editor și la Marie Claire. Mă găsești și în online: pe marieclaire.ro și, de acum, și aici - unde îți voi povesti despre cum se întrepătrund tehnologia cu frumusețea. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *