Contact Information

Celebrul și îndrăgitul media player Winamp va fi relansat în 2019 pentru smartphone, iar aplicația originală pentru desktop va primi de asemenea o actualizare.

winamp se relanseaza

Dacă aveai un computer începând din anul 1997, cel mai probabil și tu foloseai Winamp, cel mai popular media player din acea perioadă. Numele său (scris inițial WinAMP) venea de la Windows și AMP, era disponibil în 18 limbi, iar până în 2001 avea 60 de milioane de utilizatori înregistrați.

Design-ul său putea fi personalizat cu una dintre cele 3.000 de skin-uri disponibile, suporta foarte multe fișiere muzicale (pe care le puteai aranja în playlist-uri) și avea chiar și o funcție numită Podcatcher, prin care puteai folosi aplicația ca un agregator de fluxuri RSS.

Și cine ar putea uita de intro-ul pe care îl auzeai atunci când instalai aplicația?

Winamp și-a pierdut din popularitate odată cu trecerea timpului, în general din cauza apariției serviciilor de streaming, însă multe persoane îl folosesc chiar și acum. De aceea, vestea că Winamp va fi relansat nu poate decât să ne bucure!

„Va apărea o versiune complet nouă anul viitor, cu moștenirea Winamp, dar cu o experiență de ascultare mai completă”, a declarat Alexandre Saboundjian, CEO al Radionomy (compania care a cumpărat Winamp în 2014).

Saboundjian spune că vom putea asculta MP3-urile pe care le deținem, dar și din cloud, podcast-uri, radiouri online etc.

„Oamenii își doresc o singură experiență”, a concluzionat el. „Cred că Winamp este player-ul perfect pentru a aduce asta tuturor. Și vreau ca oamenii să îl aibă pe fiecare dispozitiv.”

Pe 15 octombrie a fost anunțată versiunea Winamp 5.8, care a fost lansată pe 18 octombrie – acesta este primul update pe care aplicația îl primește din 2013!

Winamp 6 va fi lansat în 2019.

Foto: Winamp.com, pexels

Share:

editor

Sunt content writer din 2011, iar în prezent coordonez echipele de online ale Burda România. În timpul liber îmi place să joc board games, să citesc SF, horror & mistery și să ajung la zi cu prea multe seriale. Am 3 pisici care au pagină de Facebook, iar când vreau „să mă răsfăț” îmi cheltui banii pe ceaiuri și craft beers pe care încă nu le-am încercat. Pe SocialWeb voi scrie despre aplicații pe care le-am testat, voi recomanda tot felul de lucruri interesante și îți voi prezenta știrile momentului din online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *