Contact Information

După o lungă așteptare, WhatsApp introduce în sfârșit stickerele, pentru ca utilizatorii să beneficieze de o modalitate de exprimare în plus.

„De la emoji-uri și funcțiile camerei foto la Status și GIF-uri animate, căutăm mereu să adăugăm noi funcții care fac comunicarea cu prietenii și familia pe WhatsApp ușoară și distractivă”, anunță compania într-o postare de pe blogul oficial.

În acest moment există deja câteva pachete gratuite de stickere disponibile, iar pe unele le vei recunoaște de pe Facebook Messenger. Deși acest lucru nu e neașteptat, dat fiind că WhatsApp este deținut de Facebook, aș fi apreciat mai mult stickere originale, special create pentru această platformă.

În același timp, designerii și dezvoltatorii din întreaga lume pot crea stickere noi, care vor fi integrate în aplicație.

„Puteți să vă publicați aplicația de tip sticker ca orice altă aplicație în Google Play Store sau Apple App Store, iar utilizatorii care descarcă și instalează aplicația vor putea să trimită aceste stickere chiar din cadrul WhatsApp”, se mai spune în postarea de pe blog.

Dacă și tu vrei să creezi propriile stickere, poți afla mai multe detalii AICI.

Stickerele vor fi disponibile pentru Android și iPhone în următoarele săptămâni.

Unde găsești stickerele în aplicația WhatsApp

În momentul în care îi scrii cuiva ceva pe WhatsApp, în câmpul de text ai în dreapta o iconiță (vezi în poza de mai jos). Ți se va deschide o secțiune în partea de jos unde ai gif-uri și stickere.

În secțiunea respectivă ai și un submeniu. Iconița cu steluță îți arată stickerele tale preferate, cea cu inimioara ți le grupează pe diferite criterii, apoi le ai grupate pe tematică.

Ultima iconiță îți arată toată “familia” de stickere.

Astea sunt stickerele care vin default de la început. Dar poți adăuga și alte stickere. Plus, nu uita că ți-am zis mai sus, poți și să îți faci stickere.

Și astea sunt doar o parte din stickerele disponibile în aplicație.

Share:

editor

Sunt content writer din 2011, iar în prezent coordonez echipele de online ale Burda România. În timpul liber îmi place să joc board games, să citesc SF, horror & mistery și să ajung la zi cu prea multe seriale. Am 3 pisici care au pagină de Facebook, iar când vreau „să mă răsfăț” îmi cheltui banii pe ceaiuri și craft beers pe care încă nu le-am încercat. Pe SocialWeb voi scrie despre aplicații pe care le-am testat, voi recomanda tot felul de lucruri interesante și îți voi prezenta știrile momentului din online.

1 Comment

  • Cum să transformi orice poză într-un sticker WhatsApp - SocialWeb.ro, 05/12/2018 @ 20:39

    […] Stickerele au fost introduse pe WhatsApp la finalul lunii octombrie, însă cele mai multe nu au fost create special pentru această aplicație, ci preluate din Facebook Messenger. Totuși, compania a anunțat că designerii și dezvoltatorii pot crea imagini noi cu ajutorul unui soft. Însă aplicațiile precum Sticker Studio permit oricui să facă acest lucru, folosind orice poză din telefon. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *