Facebook a lansat the music sharing experience în social media. Twitter a angajat-o pe Tatiana Simonian pentru a se specializa în parteneriate muzicale.

Pe 22 septembrie, s-a lansat oficial Facebook Music – poți să urmărești și să asculți live orice ascultă prietenii tăi pe Spotify, Rdio sau Rhapsody. Zuck i-a zis “real-time serendipity”.

Zuckerberg mai zicea așa la lansarea din 22 septembrie: “I can see all the stuff [my friend] is listening to and play it with whatever music player he used to play it.”

Pe 26 octombrie, Twitter anunța că Tatiana Simonian face parte din echipa lor. Cu o vastă experiență în industria muzicală și în jurnalism, @drtatiana se va ocupa de parteneriatele muzicale. Echipa din care face parte Tatiana, Content and Programming, e condusă de Chloe Sladden cu experiență în televiziune. Echipa este în plină dezvoltare. Au început deja să desfășoare parteneriate cu seriale  sau emisiunea “X Factor”. Începând din 2 noiembrie, spectatorii vor putea vota concurenții preferați prin twitter.

Dintre proiectele care au încercat să cucerească social-music-sharing se numără: Ping (al lui Apple) sau Turntable.fm.

Facebook sucks și cred că o să se îngroape singur.

Tot music sharingul ăsta da, e fain si util, da’ dacă pe unu’ îl apucă să asculte cânticele idioate pentru că s-a certat a nu știu câta oară cu iubita, de ce trebuie să vadă toți? E totul de show off, lucru perfect pentru români :) Mi se pare mult mai ok să pui frumos pe wallu’ tău anumite linkuri către melodii care chiar îți plac, care sunt filtrate și atent selectate.

Twitter e social media in my opinion și o să reziste. Nu sunt disperați să-și țină utilizatorii. Nu fac schimbări peste schimbări. Sunt simpli și integrează mult mai bine lucrurile – partneriatele astea mi se par foarte tari. Așa cum a fost și cu “The Voice” al americanilor: aveau Social Media Room unde aveau ecrane imense cu tweet-uri, concurenții aveau tablete cu conturile lor și răspundeau la întrebările puse pentru ei. Mesajele lăsate pe twitter apăreau pe ecranul TV-ului. Așa da.

Twitter, live long and prosper!

Și cu dedicație pentru post: varianta lui Jamie Cullum, că e muuult mai simpatic decât that annoying girl :)

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.