Contact Information

Acum câțiva ani, trupa Alba din UK a intervievat o serie de englezi și irlandezi despre ce piese îi fac fericiți. După ce au discutat cu aceste persoane, au făcut o listă a celor mai populare răspunsuri și au trimis această listă neurologului Jacob Jolij. Probabil te întrebi de ce au făcut asta, nu-i așa?

Ei bine, ei voiau să afle de ce acele piese transmit energie și voie bună.

Da, gusturile în materie de muzică sunt extrem de personale. Țin foarte mult de starea persoanei. De momentul din viața lui. De eveniment, moment din zi, locul în care se află. Dar a considerat ca are suficiente date cât să facă o analiză.

În urma analizei pieselor de pe acea listă, Jolij a indentificat că tempo-ul e în medie între 140 și 150 BPM. Și în timp ce câteva melodii au fost redate cu o tonalitate minoră, majoritatea dintre ele au fost într-una majoră. Mai mult, a identificat anumite tendințe și în versuri. Majoritatea erau fie despre „evenimente pozitive” (petreceri, experiențe romantice), fie pur și simplu „nu aveau sens deloc”.

Așa că a făcut ce e normal să facă orice om de știință după un astfel de experiment. Cred că asta fac tot, dunno. A făcut o formulă prin care să acorde fiecărei piese un scor de fericire.

Tot el a realizat un nou studiu, în 2016, prin care a confirmat concluziile anterioare.

Poți citi mai multe despre studiu aici, iar mai jos poți găsi cele mai vesele 10 piese.

10. Katrina and the Waves – “Walking on Sunshine”

9. Gloria Gaynor – “I Will Survive”

8. Bon Jovi – “Livin’ on a Prayer”

7. Cyndi Lauper – “Girls Just Want To Have Fun”

6. The Monkees – “I’m a Believer”

5. Survivor – “Eye of the Tiger”

4. Billy Joel – “Uptown Girl”

3. The Beach Boys – “Good Vibrations”

2. ABBA – “Dancing Queen”

1. Queen – “Don’t Stop Me Now”

Photo by Andrea Piacquadio from Pexels

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *