Contact Information

Zilele trecute Chrome a anunțat că noul update va transforma browserul. Va fi mai eficient. Va consuma mai puțin. Bateria va avea viață mai lungă.

Bine, și au anunțat și că lansează Tab Search. Asta e mișto!

Ca să îți dau ceva context: sunt foarte heavy user de internet. Am o mulțime de tab-uri și ferestre deschise. Chestii pe care vreau să le citesc. Videouri la care să mă uit. Subiecte despre care vreau să scriu. Plus, tot ce ține de job – articole care trebuie promovate în social media, concursuri, campanii, piese noi de promovat și tot așa. Deci e important ca browserul să nu folosească toate resurserele calculatorului.

Chrome consumă mult. Chrome e varză și la partea de syncing. Cu asta m-a pierdut pe mine. De când lucrez de acasă am trecut pe desktop așa că am încerccat să fac syncing să intre în Chrome pe desktop ce aveam pe laptop. Și pauză. Mi-a făcut varză tot.

Am trecut pe Firefox. Dar încă mă mai gândesc la Chrome (I really love interfata Chrome).

De fapt nu voiam neapărat să scriu despre Chrome aici, că deh ne-am despărțit. Mai sus e un link în caz că l-ai ratat, care duce în știre de pe The Verge cu toate informațiile despre Chrome.

Cele mai populare browsere

Acum vreau să îți arăt cam cum arată topul celor mai folosite browsere. Pentru că de la știrea cu Chrome mă întrebam și eu ce mai folosește lumea.

La nivel global, cel mai folosit browser la nivel global în perioada octombrie 2019 – octombrie 2020 este Chrome. Urmat de Safari și Firefox.

De curiozitate am căutat și perioada martie 2020 – octombrie 2020.

Iar pe o lună (octombrie 2020) situația e așa la nivel global.

Cele mai populare browsere în România

Nu-i așa că vrei să vezi cum e topul browserelor pentru România?

În ultimele 12 luni, Chrome e tot pe locul 1. Urmat de Safari și Firefox.

Iar în topul pe ultima luna e o rocadă de poziții. Firefox se duce pe locul 4, iar pe locul 3 urcă Samsung Internet. I-auzi! Samsung Internet!

Tu ce browser folosești?

Am văzut cum e situația în mare. Sunt curioasă acum ce folosești tu? De ce îți place? Ce nu îți place și ai vrea să aibă browserul pe care-l folosești?

Photo by Artem Podrez from Pexels

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *