Social media a devenit trendsetter în materie de frumusețe, o știe toată lumea; nu mai este breaking news. Dar ca să ții pasul cu cele mai populare tendințe din domeniu, trebuie să știi cum să ajungi la ele și pe cine să urmărești. Astăzi îți spun care sunt direcțiile in trending în 2018 pe Instagram.

Unele sunt extrem de cameleonice, pe altele nu le-am încerca în vecii vecilor. Dar sunt foarte populare și reprezintă dovada clară că oamenii (bloggeri, influenceri, make-up, hair stiliști artiști, nail experts etc.) sunt extrem de creativi și de originali. Iar când au la dispoziție un cont pe Instagram și gândesc un hashtag atractiv, între câteva like-uri și trending nu este decât un pas. Mă refer, bineînțeles, la cele mai populare tendințe de beauty din acest moment.

E cumva fascinant să fii martor la asemenea revoluții vizuale. Când am intrat eu în presa glossy, acum în jur de 6-7 ani, cele mai hot tendințe de beauty porneau din culisele de la Săptămânile Modei, fie că vorbim despre aspectul tenului, machiaj, coafură sau manichiură. Astfel, cei mai buni specialiști din domeniu generau lookurile acelea mega hot pe care ne doream să le adoptăm. Acum, nu mai trebuie să fii un guru ca să influențezi internauții. Trebuie să ai în posesie un smartphone echipat corespunzător, un simț estetic și idei. Numele pierde teren în fața unui hashtag, acesta din urmă fiind elementul care conferă cea mai mare notorietate în social media. Pe de-o parte mi se pare genial, pentru că așa se echilibrează balanța, iar oameni talentați ies din umbră și ajung, în sfârșit, să se afirme. Pe de altă parte, sunt multe cazuri în care like-ul este oferit pentru neconvenționalism sau nebunie – în acest fel devin tendințe tipuri de machiaje, de exemplu, care îmbrățișează absurdul.

Citește și: Youtube Beauty: 3 beauty vloggers români care merită atenția ta

Indiferent dacă sunt sau nu pe gustul tău, aceste 10 tendințe pe care urmează să ți le prezint alcătuiesc podiumul expresivității vizuale pe Instagram în 2018. Cel puțin, până în acest moment.

Gene ombre

Dacă până acum ne învăluiam genele într-o singură nuanță (negru, maro sau ultracolorat, în funcție de mascara din dotare), iată că direcția ombre, care a caracterizat multă vreme vopsirea părului, a invadat și teritoriul machiajului. Un detaliu important este că acest aspect se poate obține mai ușor prin intermediul extensiilor, esteticiana putând colora baza genelor într-un acord mai tare, lăsând vârfurile mai estompate. Sau invers, bineînțeles. Dacă vrei, totuși, să experimentezi de una singură, te poți inspira din video-ul de aici.

A post shared by Fruzan (@fruzans_beauty) on

Sprâncene tip coadă de pește

Da, este un pic bizar, dar este mega popular pe Instagram. Cea mai nouă tendință în machiajul și definirea sprâncenelor capătă accente… să le zicem marine. Cum poți să faci asta? Prin 2 variante: fie acoperi în totalitate vârfurile sprâncenelor cu ajutorul unui anticearcăn eficient și apoi le desenezi într-o altă direcție, fie recurgi la Photoshop.

A post shared by Huda Kattan (@hudabeauty) on

Rădăcini din glitter

Cine iubește aceste particule ultrastrălucitoare, va iubi noua abordare în hairstyle. Mania glitterului nu cunoaște limite, se pare, acum complimentând perfect și coafura, prin plasarea sa la rădăcini, de-a lungul scalpului. Sau, dacă ți-e teamă de procesul vast de îndepărtare al acestuia, îl poți aplica la suprafața părului, pe lungimi. Lookul este perfect pentru perioada festivalurilor estivale sau pentru petrecerile tematice.

Pistrui-curcubeu

După moda desenării pistruilor pe ten sau chiar a tatuării acestora (!), iată că acum au primit infuzii colorate sau chiar irizate. Poți merge pe o singură nuanță tonică sau, dacă vrei să fii cu adevărat în vogă, scoate-ți tot arsenalul cromatic la suprafață și bazează-te pe o multitudine de culori. Ca să fii sigură că machiajul rămâne intact, aplică un primer în prealabil și optează pentru pictarea pistruilor falși cu ajutorul tușurilor.

A post shared by MR. KATE 👀 (@mrkate) on

Opal Hair

Inspirată de șuvițele unicorn și părul de sirenă, noua tendință în colorarea părului, Opal Hair, se traduce printr-o paletă de declinări deschise, plecând de la un argintiu platinat spre alb, peste care se adaugă nuanțe pastelate de violet, roz, bleu etc., sub formă de reflexii subtile. Practic, cât să arate ca un cristal de opal. Trendul se mai numește și Holographic Hair pe Instagram.

A post shared by PRAVANA (@pravana) on

Unghii ghetto

Acest trend nu are nevoie de o prezentare cuprinzătoare, căci denumirea sa spune totul, nu crezi? Este vorba despre un model surpraîncărcat – aplicații, nu culoare -, iar regula de aur ar fi: cu cât mai încărcată manichiura, cu atât mai bine în social media. Deși un asemenea stil poate arăta OK și pe unghii scurte, el se potrivește mai bine pe cele lungi, în formă de migdală.

A post shared by Naomi Yasuda (@naominailsnyc) on

Privire florală

Un look ceva mai pământean, chiar boem și romantic, am putea spune. Deși este destul de dificil de realizat de către o novice, acest model de machiaj are un touch couture, dincolo de creativitate maximă. Cu siguranță ai atrage toate privirile dacă îl încerci.

A post shared by Lavika Shetty (@lavikashetty) on

Împletituri-corset

Da, ai citit bine, acum și podoaba capilară poate fi „încorsetată”. Este o conotație afirmativă, bineînțeles. Look-ul este versatil, mulându-se perfect pe orice gust, vestimentație sau context. Iar dacă te întrebi cum se realizează, vizionează acest filmuleț.

Feather Brows

Cu siguranță ai auzit deja de această tendință, fiind lansată de către un make-up artist, Stella Sironen, anul trecut, însă este fascinant cum continuă să fie în vogă, căpătând tot mai multe adepte printre instragrammeri. Sprâncenele sub formă de pană se obțin printr-o stilizare precisă și cu ajutorul unor produse care să asigure o fixare fermă. Și ca să vezi cum a pornit totul: într-o postare ulterioră, Stella a recunoscut că și-a dorit să facă numai o glumă și că nu se aștepta ca ideea ei să fie apreciată și adoptată.

Infuzii solare

Pleoapele galbene ne-au captat atenția major vara trecută, dar iată că pe Instagram face în continuare vâlvă. Mai mult decât atât, mulți influenceri din domeniu ne demonstrează că galbenul nu este deloc o culoare dificil de explorat, ba chiar ne poate pune în valoare ochii, fără să creeze iluzia de privire obosită. Iar metodele de a-l purta sunt variate, primordial este să-ți lași restul chipului în tușe cât mai minimaliste.

A post shared by Marie Dausell (@dausell) on

Pe care din 10 trenduri de beauty le-ai încerca?

Foto: Pexels

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.