Contact Information

Instagram a lansat recent un nou sticker. Și e unul foarte potrivit pentru contextul actual, când multe businessuri sunt afectate de pandemie.

Noul sticker – numit Support Small Business – pe care îl poți include în Story-urile tale e foarte util pentru susținerea businessurilor mici.

Dacă ai un artist preferat, un designer, un magazin online care îți place, e momentul să îi susții.

Hai să îți arăt cum folosești stickerul și ce face mai exact!

Cum pui stickerul Support Small Business

Deschide aplicația Instagram. Apoi dai click pe iconița din stânga sus, așa cum o faci mereu când faci un story.

Apoi alegi ce vrei să pui în story. Poate vrei să pui o poză cu un produs al acelui artist / designer / magazin online. Sau poate un video. Sau poți să faci pur și simplu un fundal colorat din modulul Create.

Poți chiar să dai share unei postări de pe contul businessului pe care îl recomanzi.

După care dai click pe iconița cu smiley face.

În meniu o să vezi o nouă opțiune pe care scrie Support Small Business.

Apoi îți apare stickerul. Inițial așa arată.

Unde scrie Mention trebuie să scrii username-ul contului. Și pe măsură ce îl scrii îți va apărea și sub sticker. Și poți selecta contul de acolo. Așa e cel mai sigur că faci legătura cu contul corect de Instagram.

După ce pui contul îți va apărea așa:

Sub contul respectiv de Instagram, sunt afișate 3 poze. Cele mai recente poze publicate pe contul de Instagram.

Dacă nu vrei să apară pozele, apeși pe sticker și îți apărea o versiunea simplificată.

Și, ca la orice alt sticker, îl poți micșora, îl poți muta și așeza unde vrei tu pe Story.

Cum vede un utilizator obișnuit un story cu stickerul Support Small Business

Întâi și întâi arată ca în story-ul creat de tine. În Story-ul pe care ți-l arăt mai jos, e un share de postare de pe contul repectiv peste care s-a pus stickerul.

Iar când un utilizator apasă pe sticker, îi apare peste story o porțiune (cam pe jumătate de ecran) cu username, poză de profil, bio + opțiunea de a te duce pe profilul respectiv și de a da follow direct de acolo.

Dar asta nu e tot

Pe fiecare cont de Instagram, în zona de Story-uri, din partea de sus, a apărut unul nou. Și permanent.

Și acolo găsești adunate toate story-urilor publicate de cei pe care îi urmărești pe Instagram și au folosit stickerul Support Small Business.

Ce mai trebuie să știi despre noul sticker.

Pot fi puse doar pentru conturile business, nu și cele de alt tip. Deci, atenție, cei care administrați conturi de businessuri online, să aveți grijă să setați contul să fie business.

Când businessul e menționat prin acest sticker într-un story, îi poți da repost. E la fel ca atunci când e menționat cu tag în story.

Sfat

Comunică în comunitate businessului despre lansarea acestui sticker și învață-i cum să îl folosească. Stickerul e lansat tocmai pentru ca utilizatorii, clienții tăi, să îți recomande businessul.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *