Contact Information

Instagram a anunțat lansarea uneori noi tool-uri care să îi ajute pe utilizatori să aibă mai mult control, mai ales atunci când e vorba de trolli și comentarii abuzive.

Ștergerea mai multor comentarii printr-un singur gest

“Știm că poate fi copleșitor să administrezi un val de comentarii negative așa că am testat posiblitatea de a șterge comentarii în bulk, cât și posibilitatea de a bloca și de a restricționa mai multe conturi care postează comentarii negative. Feedback-ul a fost încurajator și am aflat că ajută oamenii, în special când e vorba de o comunitate numeroasă, pentru a menține un mediu prietenos pentru contul lor.”

Declarație menționată pe blogul Instagram

Înainte să contui trebuie să îți reamintesc să faci diferența între bullying și pur și simplu exprimarea părerilor. Jignirile, atacurile la persoană și, în general, amenințările nefondate nu își au locul nicăieri.

În schimb, dacă utilizatorii au pur și simplu o părere negativă despre produsul tău, atunci nu ai dreptul să ele ștergi părerile. Nu toată lumea trebuie să fie de acord cu tine, nu toată lumea preferă produsele tale. (vezi acum scandalul cu produsele Plush Bio)

Atenție mare, da?

Hai să arăt cum poți să selectezi mai multe mesaje (până la 25 de comentarii) și să le ștergi cu un singur gest.

Intră pe Instagram și deschide postarea la care vrei să ștergi mai multe comentarii. Dă tap pe numărul de comentarii, dacă nu merge din prima.

Apoi, în dreapta sus, ai un iconiță cu 3 puncte. Apeși pe ea, apoi pe Manage Comments.

Selectează ce comentarii vrei să ștergi. Apeși pe cerculețul acela din dreapta comentariului pentru a-l selecta. Și poți face asta pentru mai multe comentarii.

Apoi apeși pe Delete din partea de jos. Și confirmi că dorești ștergerea comentariilor.

Cum fixezi un comentariu la o postare

Instagram nu se axează doar pe comentariile negative. Așa că testează în acest moment opțiunea de fixa până la 3 comentarii la o postare. În felul ăsta să dai un ton pozitiv discuției din zona de comentarii.

După cum poți vedea din print screen-urile publicate de Instagram, te duci la comentariu pe care vrei să îl fixezi, dai swipe spre stânga și apeși pe iconița aceea cu formă de piuneză.

Sursa: https://about.instagram.com/blog

Cum blochezi restricționezi mai mulți utilizatori în același timp

Nimic nu e mai obositor pe lume decât să ai o avalanșă de trolli și să trebuiască să blochezi manual pe fiecare utilizator în parte.

Ei bine, acum se poate face dintr-o singură mișcare.

Urmând aceiași pași ca mai sus: apasă pe cele 3 puncte din dreapta sus – Manage Comments – selectează comentariile abuzive – apasă pe More Options.

Și aici ai 2 opțiuni. Poți bloca utilizatorii care ți-au lăsat comentarii abuzive. Iar asta înseamnă că acei utilizatori nu îți mai pot găsi profilul atunci când îl caută pe Instagram, postările tale nu vor mai fi vizibile pentru ei și nici story-urile.

Sau îi poți restricționa. Iar asta înseamnă că orice comentariu mai postează, nu îl mai vede nimeni altcineva în afară de tine și de acel utilizator.

Cum oprești orice comentariu la o postare

Opțiunea de oprire a comentariilor nu e nouă, doar e la îndemânâ acum, în acest meniu.

Apeși pe acele 3 puncte din dreapta sus și îți va apărea meniul de unde alegi Turn Off Commenting.

Cum alegi cine poate și cine nu poate comenta la postările tale

În aceeași fereastră de mai sus, apeși pe Choose Word To Hide. Ai încredere în mine.

Apoi alege cine are permisiunea de a comenta. Apasă pe Allow Comments From.

Și aici ai 4 opțiuni:

  • toată lumea
  • cei care te urmăresc pe tine și cei pe care îi urmărești tu pe Instagram
  • cei pe care îi urmărești tu pe Instagram
  • cei care te urmăresc pe tine pe Instagram

Apoi, cei care nu vrei să comenteze pe contul tău de Instagram. Atenție, e diferit de block-ul general! Aici selectezi conturile care nu vor mai putea comenta.

Aici poți căuta utilizatori pe care să îi pui în această listă. După cum poți vedea și tu, aceștia nu vor primi notificare, iar orice comentariu postează va fi vizibil doar pentru ei.

Sper să vă fie util tot ce v-am arătat aici și să fie mai ușoară moderarea de comentarii de acum înainte pe Instagram.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *