Contact Information

ritualuri spa de incercatDa, avem parte de numeroase gadget-uri care ne ajută să ne întreținem frumusețea în confortul propriului cămin, ceea ce este magnific, într-adevăr. Dar știai că tehnologia a migrat și în zona SPA? Ți-am pregătit o listă cu 3 proceduri terapeutice, benefice pentru trup, minte și suflet, care sunt perfecte pentru a încheia 2017 în forță.

Cunoști mult prea bine starea aceea de tensiune fizică și psihică, ce se amplifică din ce în ce mai mult pe zi ce trece. O cunosc și eu. Din păcate, în ultimul timp, deveniseră ca o pereche greu de separat. Așa că mi-am luat inima în dinți și… Nu, nu am mers la psiholog (deși recunosc că m-am gândit serios la asta), ci m-am lăsat cu încredere pe „mâinile” unui aparat de detensionare, relaxare și reîntregire spirituală existent în cadrul unui centru SPA. Și, după numai câteva ședințe, am început să observ rezultatele: reîncărcare energetică, armonizare emoțională, relaxare musculară, creșterea creativității și a simțului de observație și rezolvarea tensiunilor pshice și fizice. Ah, și o stare generală de relaxare profundă.

Mi-a plăcut atât de mult schimbarea prin care am trecut, încât curiozitatea m-a mânat ca de la un astfel de aparat încercat să ajung la nu mai puțin de 3 pe lista de to do.

Și, cum știu cât de important este să începi un nou an cu forțe 100% proaspete și cu o atitudine pozitivă, m-am gândit să-ți prezint cele 3 terapii SPA pe care le-am încercat eu. O să vezi cât de mult o să-ți schimbe percepția asupra provocărilor de zi cu zi. Și chiar a vieții, în general.

3 ritualuri SPA revoluționare

1. Echilibrarea simțurilor

ritualuri spa de incercatNivelurile diferite de percepție se îmbină armonios, formând o unitate care te conduce într-o experiență multisenzorială și fiind atins un alt nivel de conștiință, mai bun și mai echilibrat. Asta se întâmplă în timpul sesiunii de AlphaSphere din cadrul Clinicii Eliade (Bld. Mircea Eliade 36).

Mai exact, terapia se realizează într-o cameră fără lumină, într-un louger (un tip de pat-șezlong tip cocoon), prin montarea unui program sinestezic particularizat nevoilor specifice din acel moment. Timp de 25 de minute simți sunete și vibrații speciale, care îți străbat întregul corp, precum și o mișcare aproape imperceptibilă, ce imită și sugerează mișcarea pe care ai trăit-o numai în uterul matern.

Ședința te eliberează de rutina zilnică, stres și griji, învăluindu-te într-o nouă calitate perceptivă și o relaxare profundă. Rezultatele pe termen lung? Creșterea creativității, reîncărcarea energetică, armonizarea respirației, relaxarea musculară, îmbunătățirea circulației la nivelul pielii, rezolvarea tensiunilor fizice etc.

2. The Joy Machine

ritualuri spa de incercatDacă simți că ești cu nervii întinși la maximum și cu stresul ajuns la cote alarmante, îți recomand să treci pragul clinicii Infrafit Detox De-Stress & Lose Weight (str. Icoanei 40) și să dai o șansă tehnicii Biodream.

Practic, este vorba de un aparat pentru starea de bine, pentru echilibrul fizic și mental, dar care oferă, totodată, și beneficii organismului, prin surse specifice de lumină. Biodream creează un soi de sinergie între minte și trup, sincronizând activitatea emisferelor cerebrale, măsurată prin electroencefalogramă. De asemenea, îndepărtează anxietatea, chiar și depresiile ușoare sau dezechilibrele emoționale, îmbunătățește performanța sportivă, reflexele și nivelul de concentrare, oxigenează țesuturile pielii, echilibrează starea emoțională, îmbunătățește somnul și lista de beneficii poate continua.

În timpul unei ședințe, tot ceea ce trebuie să faci este să stai liniștită și să încerci să nu te gândești la nimic, să vizualizezi un perete alb, să te deconectezi și chiar să adormi. Pe piept ți se plasează o curea electrică pentru măsurarea pulsului, iar lumina, muzica relaxantă și masajul efectuat de către aparat (care este precum un pat tehnologizat) te ajută extrem de mult, în cele 35 de minute de terapie.

3. Slăbire x armonie

ritualuri spa de incercatRazele infraroșii de undă lungă există încă de la începutul timpului, fiind o sursă vitală în evoluția plantelor și a întregii materii vii. După ce au trecut prin scopuri militare, fizice și biologice, au migrat și spre zona SPA. Astfel, în 1960, în Japonia au fost create primele dispozitive care emanau raze inflaroșii de undă lungă, bazată pe ceramică, iar mai târziu, în 1980, aceasta a fost înlocuită cu un material organic, lemnul.

Plecând de la tradiția japoneză de a îngropa corpul în nisipul cald al nisipului de pe malul mării, pentru a primi căldura acestuia și a soarelui și pentru a se elibera, astfel, de toxine, s-a născut conceptul Iyashi Dome, care este disponibil și în România (str. Academiei 35-37 C).

O ședință de 30 de minute produce o transpirație abundentă, echivalentă cu parcurgerea distanței de 20 km, încă fără efecte secundare (producerea de endorfine, oxigen activ, riscuri cardiace sau uzură a corpului). Mai mult, terapia te ajută să elimini 1.200 ml de apă de corp, printre care se regăsesc și metalele grele din organism. În paralel cu kilogramele eliminate, pielea este purificată, întinerită, detoxifiată și tonifiată.

În urma acestor pierderi benefice, musculatura se relaxează și circulația sângelui este reactivată – 2 elemente care, aparent minore, contribuie semnificativ la producerea/prelungirea stării generale de bine.

Foto: PR, Pexels

Share:

Ador domeniul de beauty. De fapt, am început să-l iubesc treptat, cumva silit la început, deoarece îmi doream să fac styling (clișeic, nu-i așa?). După un internship pe departamentul de fashion la Beau Monde, în septembrie 2012, am devenit beauty editor (cam paradoxal) la aceeași revistă, unde sunt și acum. Din februarie 2017, sunt beauty editor și la Marie Claire. Mă găsești și în online: pe marieclaire.ro și, de acum, și aici - unde îți voi povesti despre cum se întrepătrund tehnologia cu frumusețea. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *