Contact Information

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

Revine și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți.

Bun, hai să trecem prin cele mai recente noutăți din social media și internet.

1. TikTok ne aduce butonul de Save. Uaaaau! La asta nu mă așteptam. E Crăciunul iar?

2. Adam Mosseri a recunoscut că anul trecut ne-au fost distribuite cam multe videouri în feed-ul Instagram. 

3. TikTok a confirmat pentru Forbes că unii angajați din SUA pot decide cine devine viral în aplicație. Cică nu o face des, doar .002% din videourile din feed-ul For You sunt promovate astfel. 

4. UE amenință că va interzice TikTok dacă nu se aliniază legislației europene în următoarele luni.

5. WhatsApp va îmbunătăți curând calitatea pozelor trimise prin aplicație.

6. Facebook are acum o secțiune nouă și foarte utilă în secțiunea de notificări: în partea de sus poți vedea ce postări ai ratat de la prietenii tăi. Apeși pe oricare din conturile afișate și poți vedea postările ratate.

Îți reamintesc că poți să adaugi la Favorite conturile preferate (și paginile) și le accesezi prin secțiunea Feed, apoi alegi Favorites. Și acolo ți se afișează strict ce postează acele conturi și pagini.

7. Instagram se pare că se gândește să scoată distribuirea postărilor pe alte rețele sociale, cum ar fi Twitter, Tumblr și altele. 

8. LinkedIn renunță la reacția ”Curios” la postări. 

9. YouTube va oferi mai multe detalii atunci când sunt încălcate reguli. Vei putea vedea exact momentul din video care e problematic, cât și ce regulă a fost încălcată. Și va exista opțiunea ca acea porțiune din video să fie scoasă fără să treabuiască să fie șters tot videoul. E o soluție bună de compromis. Plus, vor fi și mai multe lămuriri despre ce reguli au fost încălcate și pașii care trebuie urmați pentru rezolvarea lor.

10. După cum ți-am mai zis de vara trecută (urmărește-mă pe TikTok și YouTube), Netflix va implementa curând o taxă extra pentru persoanele care îți folosesc contul Netflix, dar nu stau în aceeași locuință cu tine (titularul contului).

11. Meta upgradează terminologia legată de reclame, mai ales în ce privește conturile. Metodologia nu se schimbă în niciun fel, cifrele sunt la fel. Doar numele e diferit. Dacă o persoană are un cont de Facebook și de Instagram și sunt conectate, va fi contorizat ca 1 Account Center. Dacă nu sunt conectate, vor fi contorizate ca 2 Accounts Center separate. 

12. Twitter lucrează la un abonament Blue mai scump, care nu include reclame.

13. Twitter va înceta să te mai forțeze să folosește feed-ul For You. Va ține minte dacă ai rămas pe feed-ul Following sau într-o listă.  

14. Aplicația Twitter pe iOS afișează acum butonul de Bookmark chiar lângă cel de Like.

15. Twitter interzice oficial aplicațiile terțe, cum ar fi Tweetbot.

16. Microsoft a investit în OpenAI și, pe lângă faptul că pregătesc o versiune a motorului de căutare Bing powered by AI, va fi integrat și în mail, prezentări și excel-uri. 

17. Google nu va penaliza articolele scrise de AI atâta timp cât sunt utile și relevante.

18. Google va lansa anul acesta o versiune de căutare cu un chatbot. Se pare că le-au cerut ajutorul fondatorilor Google, Larry Page and Sergey Brin, pentur o strategie potrivită. 

19. Spotify împreună cu alte 8 companii au trimis o scrisoare către Comisia Europeană în privința practicilor de distribuiție a aplicațiilor de către compania Apple.

20. Quordle, un joc făcut după Wordle, a fost cumpărat de Merriam-Webster.

21. Jennifer Coolidge e acum pe TikTok. Am văzut în weekend serialul ”White Lotus” și chiar e mișto. 

22. Google Photos e posibil ca mereu să afișeze imagini RAW în feed-ul principal. 

Urmărește SocialWeb.ro pentru noutăți și informații din social media și internet – pe Facebook, Instagram, TikTok și Youtube. Dacă preferi grup de Facebook, te invit cu drag, plus e grup și pe LinkedIn – distribui mai multe info acolo față de alte rețele sociale. Și nu uita de newsletter.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *