Contact Information

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

Instagram

1. Instagram sortează comentariile pentru tine. Nu e chiar rea treaba asta, mai ales la cât spam e pe Instagram.

2. Instagram adoră Notes: acum lucrează la o nouă opțiune, Add Yours.

3. Instagram lucrează la o opțiune reacții cu avatarurile la un Live.

TikTok

4. TikTok s-a ”împrietenit” cu Google? În rezultatele căutărilor de pe TikTok e testată o opțiune de căutare în Google a aceluiași text.

Un reprezentat TikTok a confirmat pentru TechCrunch că testează diferite integrări third-party și asta se numără printre ele. 

Ți-am povestit în alt articole SocialWebNews că testează și inserarea unor portiuni din articole de pe Wikipedia. 

Interesante testele, dar nu cred că vor fi lansate. Pentru că ar înseamna ca utilizatorii să iasă din TikTok și ei nu vor asta. Nimeni nu vrea să îți scoată utilizatorii din platforme.

5. Începând cu 25 octombrie 2023, TikTok va renunța la opțiunea “Suggest Your Account to Others”.

6. Cum se schimbă măsurarea reclamelor pe TikTok și ce înseamnă asta pentru branduri.

7. Poți folosi CapCut pentru a genera imagini.

Threads (noua rețea socială lansată de Meta)

8. Threads lucrează la o opțiune de editare a postărilor: 5 minute după ce ai publicat o postare vei avea la dispoziție opțiunea de editare.

9. Threads îți permite în sfârșit să treci rapid și ușor între conturi. Era o reală bătaie de cap să faci asta: trebuia să te deloghezi pe Threads, să intri în contul dorit pe Instagram și apoi să redeschizi Threads.

10. Threads lucrează la opțiunea de a șterge profilul, iar dacă vei dori să îți faci iar cont pe Threads cu același username va trebui să aștepți 120 de zile.

Facebook 

11. Facebook permite utilizatorilor să creeze mai multe profiluri, atașate contului principal. Nu mai ai nevoie de extra adrese de email. 

Cei de la Facebook ne sugerează să ne facem profiluri extra pe baza intereselor:

You can now create multiple personal profiles to organize your experience on Facebook – think one profile for the foodie scene you love and another one to keep up with your friends and family.

Fiecare profil va avea un feed unic și poți face trece rapid între ele.

Our longstanding policy on Account Integrity and Authentic Identity states that your main Facebook profile must be in the name you go by in everyday life — and this is not changing. You can choose any name for your additional profiles, but not for your main profile. We remain committed to preventing impersonation and identity misrepresentation, so additional profiles cannot impersonate others or be used to misrepresent your identity (including your age or location). 

Deci nu trebuie să pretinzi că ești altcineva. Pregătește-te de spam și pe Facebook. Pentru că fix asta se va întâmpla. Și la următorul final de trimestru, Meta va anunța creșteri colosale.

Pentru că ei de asta au nevoie. Numărul de utilizatori să fie tot mai mare. 

Acum 2 ani, Facebook testa work profiles, perfecte pentru oricine administrează pagini de Facebook. Eu asta mi-aș dori să avem. 

12. Facebook are acum la postări opțiunea de notificare, pe care o poți activa la ce postări dorești să urmărești și să fii notificat când sunt schimbări, cum ar fi noi comentarii.

De asemenea, ai și opțiunea de reminder și setezi când vrei să primești reminder (sub formă de notificare) pentru a-ți aminti să intri pe o postare, să vezi ce comentarii au mai apărut.

13. Meta a modificat puțin logo-ul Facebook. E mult mai albastru.

WhatsApp

14. Meta a lansat avataruri animate pe WhatsApp.

15. WhatsApp lucrează la o opțiune de reply pentru update-urile de pe un Channel.

YouTube

16. YouTube a lansat o nouă aplicație, YouTube Create, care îți va oferi tot felul de opțiuni gratuite care te vor ajuta să editezi videouri scurte (Shorts) și videouri lungi. Adică un fel de CapCut.

17. YouTube a anunțat un nou tool AI în Studio, care îți va sugera idei de videouri. La anul va fi lansată pentru toată lumea și cu siguranță va fi foarte utilă.

18. YouTube lansează un alt tool AI care te va ajuta să găsești muzică potrivită exact pentru videoul tău.

De asemenea, vom avea un tool AI prin care vom putea crea rapid dublaj în altă limbă.

19. Pe lânga noutățile astea mai avem și Dream Screen – prin care poți adăuga o imagine sau video generat de AI ca fundal pentru Short-uri.

LinkedIn

20. Din mai, LinkedIn nu mai disponibil în China așa că oamenii își caută joburi prin aplicațiile de dating.

X (fostul Twitter)

21. X a anunțat că va începe să facă disponibile nume de utilizatori de la conturi inactive.

22. X a anunțat că lucrează la o opțiune prin care vei putea fixa comunități pe timeline și să poți căuta în postările dintr-o comunitate.

23. X închide Circles.

24. În alt articol SocialWebNews ți-am povestit că X lucrează la o extindere a secțiunii bio de pe profil, descrierea de pe un profil. X a oferit mai multe detalii despre ce poți include acolo: istoricul profesional, informații extra despre tine și ce interese și preferințe de carieră ai.

25. X testează un format de carusel cu videouri.

Pinterest

26. Pinterest a organizat evenimentul anual Investor Day, unde au ținut o prezentare cu 158 de slide-uri (o poți găsi aici), despre planurile lor de dezvoltare, cât și rezultatele obținute până acum.

Snapchat

27. Snapchat are peste 5 milioane de abonați cu plată. În aprilie avea 3 milioane, iar țelul lor e să ajungă la 10 milioane de abonați Snapchat+.

28. Abonații Snapchat+ pot de acum să customizeze tab-ul Home.

Google

29. Taylor Swift și Google au făcut un parteneriat de succes: fanii trebuiau să rezolve puzzle-uri legate, cum era de așteptat, de Taylor Swift și melodiile ei, pentru ca apoi să descopere noi piese. A avut mult mai mult succes, atât de mult încât au stricat puțin Google-ul.

Microsoft

30. Microsoft adaugă DALL-E în Bing Chat.

31. Bing Chat lansează răspunsuri personalizate.

Altele

32. Pe Twitch poți crea și edita clipuri din streamurile tale, pe care poți le poți downloada și distribui în alte medii.

33. Substack are o nouă aplicație și arată tot mai mult a rețea socială.

34. OpenAI a lansat a treia versiune pentru DALL-E, care permite utilizatorilor să folosească ChatGPT pentru a genera imagini. 

35. Yelp numește și face de rușine business-urile care plătesc pentru review-uri de 5 stele.

36. FitBit a lansat acum o aplicație îmbunătățită.

37. Deezer a crescut prețul abonamentelor pentru a doua oară în ultimele 12 luni.

38. Nintendo acum te lasă să te loghezi cu chei de acces.

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *