Contact Information

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

Instagram

1. Instagram lucrează la o opțiunea prin care să-ți shareuiești locația în chat.

TikTok

2. TikTok a lansat tool-uri prin care să marchezi conținutul creator cu ajutorul AI.

3. TikTok oferă mai mulți metrici pentru reclame.

Meta (Facebook + Instagram + WhatsApp)

4. Mark Zuckerberg a anunțat că vor lansa Meta Verified pentru business-uri. 

Beneficii oferite: 

 • Bifa albastră 
 • Monitorizarea conturilor flase, care se folosesc de numele business-ului tău 
 • Acces rapid la support 
 • Improved discovery – Adam Mosseri a formulat beneficiul ăsta ca opțiuni care să-ți scoată în evidență business-ul. Sună interesant, să vedem despre ce opțiuni va fi vorba

Cât costă:

 • 21,99 de dolari pe lună dacă faci abonamentul prin browser pe calculator – pentru contul de Instagram sau pagina de Facebook (în viitor vor adăuga în lista asta și WhatsApp) 
 • Sau 27,99 de dolari pe lună dacă o faci prin aplicația de mobil
 • Dacă vrei și pentru contul Instagram și pentru pagina de Facebook vei plăti 34,99 de dolari pe lună 

În comparație cu X Premium pentru business-uri (adică de pe X, fostul Twitter, de unde a și pornit ideea asta de abonament), care ajunge la 1.000 de dolari pe lună. 

5. Meta ne oferă sfaturi utile pentru reclamele carusel.

WhatsApp

6. Meta a anunțat noi tool-uri business pentru WhatsApp:

 • WhatsApp Flows – va ajuta business-urile să ofere meniuri și formulare personalizate, potrivite pentru ei, direct în aplicație (de ex să comande mâncare sau să seteze o consultație / întâlnire cu tine direct în fereastra de chat)
 • WhatsApp extinde și opțiunile de plată direct în aplicație, iar utilizatorii din India pot acum să adauge produse în coș și să plătească prin opțiunea convenabilă pentru ei
 • Programul Meta Verified pentru business-uri va include și WhatsApp – business-urile vor primi bifa albastră, acces la support și vor avea și posibilitatea de a crea o pagină custom pe WhatsApp, care poate fi găsită prin căutare web

7. WhatsApp se pare că adaugă la măsurile de protecție a contului (când adaugi un cont nou) și versiunea prin care te pot verifica cu un apel pierdut. 

8. WhatsApp lucrează în sfârșit la o aplicație oficială pentru iPad.

YouTube

9. YouTube are o nouă animație atunci când deschizi aplicația pe mobil.

X (fostul Twitter)

10. X face tot mai mic simbolul de reclamă și devine tot mai greu să distingi între postările publicate de conturile pe care le urmărești, postările recomandate și reclame.

11. Elon Musk a dezvăluit noi cifre despre X și se pare că utilizatorii X publică mai puține postări pe zi decât pe vremea când era Twitter.

Google

12. Extensiile Google Bard te ajută într-o mulțimire de moduri prin conectare contului Gmail. Docs, Maps și altele:

 • Prin acces la Maps, YouTube, Hotels și Flights te ajută să găsești eficient de informații ai nevoie
 • Îl poți conecta cu Gmail, Docs și Drive te ajută să găsești rapid fișiere, informații și chiar să sumarizezi discuții sau materiale mai ample
 • Prin butonul Google It, răspunsurile oferite de Bard pot fi veriticate cu Google Search 

13. Google Slides va afișa cursorul pe prezentări. Asemănător cu modul în care apare și în prezentările din Canva.

Altele

14. Disney+ a scos opțiunea GroupWatch. În august îți povesteam că sunt în căutarea unor soluții potrivite prin care să împiedice împărțirea conturile cu persoane care nu locuiesc la aceeași adresă.

15. Ieri ți-am povestit că Elon Musk a declarat că va introduce o taxă pentru accesul la X. Ei bine, după ce a dat declarația asta, BlueSky (plartforma rivală lansată de Jack Dorsey) a înregistrat un nivel record de conturi noi.

16. Browser-ul Opera a închiat un parteneriat cu chess.com și include în sidebar jocul de șah.

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *