Contact Information

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

Revine și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți.

Bun, hai să trecem prin cele mai recente noutăți din social media și internet.

1. Instagram a lansat Quiet Mode. Opțiunea a fost creată pentru a reduce nivelul de anxietate al utilizatorilor atunci când au nevoie de o pauză de la Instagram. În perioada în care e setat Quiet Time, pe profil va apărea un mic text, prin care oricine e atenționat că acel utilizator e în Quiet Time, apare și în mesagerie. Plus, se trimite un auto-reply atunci se activează Quite Time.  Compania a mai menționat că vor încuraja opțiunea în mod special adolescenților, dacă folosesc aplicația noaptea târziu. 

Sursa: about.fb.com/news
Sursa: about.fb.com/news
Sursa: about.fb.com/news

2. Instagram a lansat și câteva îmbunătățiri pentru a vedea cât mai multe postări recomandate pe placul tău. De acolo poți selecta mai multe postări care nu te interesează. Astfel algoritmul îți învață tot mai bine preferințele și tu vei vedea postări recomandate pe placul tău.

Sursa: about.fb.com/news
Sursa: about.fb.com/news

3. De asemenea, poți inclusiv să îi zici Instagram-ului să nu îți mai recomandate postări care conțin anumite cuvinte.

Sursa: about.fb.com/news

4. Meta centralizează setărilor conturilor de Facebook și Instagram într-un singur loc.

Sursa: about.fb.com/news

5. TikTok se promovează ca motor de căutare

6. Tot TikTok se pare că testează o opțiune de podcast, care permite utilizatorilor să asculte audio în fundal. 

7. Facebook dezamăgește din nou! Global Witness a făcut un teste cu 16 reclame pe Facebook prin care pare incitau la violență (legate de violențele din Brazilia), iar Facebook a aprobat toate reclamele. Testul a fost făcut și pe YouTube, dar acolo nu a fost aprobată nicio reclamă.

8. Meta se lupta cu Meta pentru a decide soarta afișării sfârcurilor pe Instagram. Bine că nu au probleme cu promovarea violenței și a știrilor false. Sfârcurile distrug lumea!

9. Chris Cox, chief product officer la Meta, declară că ”metaverse va deveni într-o zi la fel de esențial ca smartphone-urile”.

10. Twitter Blue e acum disponibil pe Android pentru 11 dolari pe lună.

11. YouTube Music a lansat recent un redesign pentru Library, dar acum se pare că nu mai include playlist-ul Downloaded songs.

12. Google Password Manager îți va permite acum să adaugi notițe la parolele tale.

13. 9 moduri în care Google folosește inteligența artificială în produsele sale.

14. Tumblr lansează poll-uri.

15. Aplicația SoundCloud pentru Android are acum opțiune de mesaje private.

16. Google Messages poate ține acum private și sigure grupurile cu până la 100 de persoane. 

Urmărește SocialWeb.ro pentru noutăți și informații din social media și internet – pe Facebook, Instagram, TikTok și Youtube. Dacă preferi grup de Facebook, te invit cu drag, plus e grup și pe LinkedIn – distribui mai multe info acolo față de alte rețele sociale. Și nu uita de newsletter.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *