Contact Information

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

Instagram

1. Instagram lucrează la introducerea unui tool AI în story prin care să poți șterge detalii nedorite din poze.

2. Instagram se pare că lucrează la o opțiune de mesaje care dispar. E diferită de Vanish Mode, care șterge toate mesajele după ce sunt citite.

Prin opțiunea nouă mesajele sunt disponibile 24 de ore după ce sunt trimise. Iar dacă cine face screenshot sau înregistrează ecranul, vei primit notificare.

TikTok

3. Dacă ai un device iOS, curând vei putea face trecerea de la parolă la cheie de acces pentru TikTok. 

Threads (noua rețea socială lansată de Meta)

4. Avem noi date despre Threads, de la data.ai.

Numărul utilizatori activi pe zi a scăzut marți și miercuri – în scădere cu aproximativ 20% față de sâmbătă. 

Timpul petrecut în aplicație a scăzut cu 50% – de la 20 de minute la 10 minute.

La capitolul țări în care s-au înregistrat cele mai multe download-uri: India (33% din download-uri înregistrate la nivel global), Brazilia (22%) și SUA (16%).

5. Accesul la Threads în UE ar putea dura câteva luni.

6. Threads introduce limitare pentru numărul de postări care pot fi văzut într-un anumit timp. Ei declară că o fac pentru o combate spam-ul. 

Și nu mă pot abține să nu pun problema spam-ului de pe Instagram și de ce acolo nu se ia nicio măsură pentru asta.

Facebook 

7. Facebook a anunțat mai multe noutăți legate de conținutul video:

Simplificarea procesului de editare pentru Reel-urile de pe Facebook:

  • Acum poți edita dintr-un singur loc audio-ul pentru Reel-ul tău și textul pe care vrei să îl incluzi în Reel. Alegi unde vrei să apară în video și când. 
  • Apoi ai opțiuni de a crește viteza unor porțiuni din Reel, de a inversa și chiar de a înlocui rapid unele videouri cu altele. (vorbesc tot de Reel, da?)
  • Pe partea de audio ai opțiunea de a adăuga audio și muzică, poți înregistra voice over și poți reduce sunete din audio-ul tău. 

De acum poți adăuga videouri HDR din telefon în Reel și să poți în sfârșit să ai un Reel care să arate excelent.

O secțiune dedicată pentru videouri – Facebook Watch s-a transformat în secțiunea care găzduiește toate formatele de videouri. Acolo vei găsi videourile lungi, Reel-urile și Live-urile. 

Căutarea din secțiunea Video te duce într-un fel de Explore, prin care poți găsi mai multe conținut video, iar recomandările sunt pe baza preferințelor tale. 

Facebook a făcut o schimbare și pentru Reel-urile care sunt publicat inițial pe Instagram, dar se distribuie automat și pe Facebook. Înainte, dacă voiai să vezi comentariile unui astfel de Reel, trebuie să te duci pe Instagram, acolo unde era publicat inițial. De acum însă, aplicațiile comunică și comentariile apar pe ambele platforme. Ai grijă însă la setările din Account Center – să ai legate conturile între ele!

Meta (Facebook + Instagram + WhatsApp)

8. Norvegia a interzice temporar reclamele bazate pe comportamentul utilizatorilor atât pe Facebook, cât și pe Instagram. Interdicția se va aplica de la 4 august și va dura 3 luni sau până când Meta va adresa problema. Dacă Meta nu ia măsuri, riscă o amendă de până la 88.600 euro pe zi.

YouTube

9. YouTube testează pentru abonații Premium o scurtătură prin care să crească viteza de vizionare a unui video: apeși prelung pe el și viteza va crește la 2x.

10. YouTube se pare că va introduce o nouă opțiune: Stable Volume, prin care cel mai probabil va ajuta la nivelarea audio-ului, să nu mai fie diferențe de volum.

Reddit

11. Dacă ai pierdut mesaje în marea ”curățenie” de pe Reddit, mai ai o șansă să le recuperezi. 

Apple

12. Un iPhone din 2007 (încă sigilat) a fost vândut la o licitație pentru 190.000 de dolari!

Altele

13. Ieri a fost Ziua Mondială a Emoji-ului. Ocazia perfectă să decoperim cele mai populare emoji-uri din acest an (de până acum).

Mai mult, poți să vezi și pe țări ce preferințe sunt în materie de emoji, cât și pe diferite plaforme. 

Iar pe contul SocialInsider poți să vezi cele mai folosite emoji-uri pe diferite industrii. Foarte mișto postarea!

14. Un articol foarte interesant despre dependența de aplicațiile meteo

15. Spotify adaugă opțiuni de control a volumului pentru Group Sessions.

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *