Contact Information

În februarie 2023, Meta a anunțat că testează abonamentul Meta Verified, un abonament pentru Facebook și Instagram care include bifa albastră care autentifică contul cu un document oficial, protecție pentru cont, acces la asistență pentru cont și vizibilitate și acoperire mai mare.

Acum, Mark Zuckerberg nu a venit din nimic cu ideea asta (deh, e cunoscut pentru faptul că e un copiator în cam toate produsele sale). Totul e pornit de la Elon Musk, care după ce a preluat conducerea Twitter (și a trebuit să găsească tot mai multe soluții care să ridice veniturile companiei), a venit cu ideea abonamentului Twitter Blue.

Acolo treburile stau altfe. Are mai multe beneficii, dar marele minus a lui Twitter Blue e că nu verifică identitatea prin document oficial. De asta au și apărut conturi verificate care pretind că sunt altcineva, chiar persoane celebre, influente, și răspândesc informații false, care sunt luate în serios de unii. Pentru că pot trece la nume orice doresc, iar la username nu se mai uită nimeni.

Bun, hai să revenim la Meta Verified!

Deci în februarie au anunțat că testează Meta Verified în Australia și Noua Zeelandă. Apoi în martie l-au extins în SUA. În mai în Marea Britanie, apoi în Canada. Iar spre finalul lunii iunii au anunțat că îl vor extinde treptat la nivel global. Și a devenit disponibil și în România.

Condiții pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea deveni abonat Meta Verified

1 – Să ai peste 18 ani.

2 – Să ai un profil (public sau privat) cu numele tău complet și poza de profil să îți arate fața.

3 – Să ai activată autentificarea în 2 pași. (În general, ar trebui să ai activată autentificarea în 2 pași și îți recomand să folosești o aplicație de autentificare, astfel nu mai aștepți după serverele Facebook / Instagram, care de multe ori întârzie)

4 – Să ai un minim de activitatea pe cont, să ai totuși niște postări publicate. 

5 – Să ai un act oficial – numele de pe el să se potrivească cu numele de pe profil și poza de pe document să se potrivească cu poza de profil. 

6 – Să respecții termenii și condițiile (Facebook / Instagram) + regulile comunității (Facebook / Instagram).

Aceleași condiții sunt și pentru Instagram și pentru Facebook.

Cât costă abonamentul Meta Verified

Sunt prețuri diferite în funcție de device-ul de pe care îl faci.

Dacă îl faci de pe mobil, te va costa 84 de lei / lună.

Dacă îl faci de pe calculator, te va costa 69 de lei / lună.

Notă: Mie nu mi-a mers să fac de pe calculator abonament Meta Verified pentru Instagram. Mă trimite în aplicație pe telefon.

Ar trebui să mai știi că Meta testează oferte speciale de preț pentru utilizatorii care vor Meta Verified și pentru Facebook, și pentru Instagram. Din exemplu găsit se pare că în Australia testează asta. Nu știu când și dacă va fi disponibilă în România oferta asta de reducere.

Ce îți oferă abonamentul Meta Verified

1 – Bifă pe contul tău 

Momentan, Meta Verified e doar pentru conturi personale și bifa îți e acordată prin verificarea cu un act de identitate pentru că numele contului trebuie să coincidă cu numele tău oficial din acte.

2 – Ai protecție sporită 

Foarte util beneficiul ăsta dacă ți se întâmplă să fie create multe conturi care pretind că ai fi tu. Meta te va ajuta să elimini aceste conturi. Plus, contul tău având bifa e clar și ușor de identificat ca fiind cel real.

3 – Suport de la Meta 

Adică ai acces la persoane reale de la Meta care te ajută cu ce ai nevoie. Chestie cam rară, mai ales când e vorba de contul personal. Deci e un beneficiu foarte util!

4 – Mai multe stickere

Eu sper sa ne mai dea si alte lucruri utile. La un moment dat am găsit că e posibil să acorde acces la funcții și opțiuni noi înaintea tuturor. 

Cum îți faci abonament Meta Verified

Cea mai simplă metodă e să intri pe site și de acolo să apeși pe Instagram sau pe Facebook în funcție de ce rețeaua socială pentru care dorești abonamentul.

O soluție e și prin aplicația Instagram, în meniul de la profil ar trebuie să opțiunea.

Dar cel mai simplu din punctul meu de vedere e să intri pe site și apoi te redirecționează în aplicația pentru care dorești abonamentul.

Ce nu mai poți face după ce ai devenit abonat Meta Verified

După ce devii abonat Meta Verified și primești bifa și restul beneficiilor nu vei mai putea să îți schimbi numele de utilizatori, numele de profil, data de naștere sau poza de profil.

Dacă vrei să schimbi vreuna din ele, trebuie să reiei tot procesul de verificare. 

Meta Verfied pentru business-uri

Momentan. Meta Verified e strict pentru persoane. Încă nu a fost anunțat un program pentru business-uri. 

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *