Contact Information

Hai să vezi cele mai recente noutăți din social media și internet!

TikTok

1. ByteDance lansează un plugin CapCut pentru ChatGPT, prin care utilizatorii ChatGPT pot genera videouri cu ajutorul AI cu un singur prompt.

2. Un articol despre motivul pentru care TikTok e atât de popular, în ciuda problemelor de securitate.

Threads (noua rețea socială lansată de Meta)

3. Săptămâna trecută ți-am povestit că Meta a blocat accesul la Threads în UE, chiar și pentru cei care au găsit alte metode de a instala aplicația. 

Se pare că cererea pentru servicii VPN a crescut și că Meta e posibil să nu interzică chiar tot traficul prin VPN.

Tu mai poți accesa Threads?

4. Ai grijă de aplicație Threads îți instalezi! Confuzia asta a adus în topul aplicațiilor din App Store o aplicație Threads care nu are treabă cu Meta.

Facebook 

5. Dacă ai cont professional, atunci în meniul de jos ai (și mai) la îndemână Professional Dashboard. Să vezi rapid insights legate de postările tale și contul tău în general.

Meta (Facebook + Instagram + WhatsApp)

6. Ți-am povestit deja că Meta adaugă opțiunea de a face apeluri video folosind avatar-ul tău. Ideal pentru momentele în care nu arăți cel mai bine.

Dar asta nu e singura noutate legată de avatar-uri:

  • Stickere cu avatar-ul tău animate – le poți posta în story-urile și Reel-urile de pe Instagram și Facebook, comentariile de la postările de pe Facebook, în mesageria privată (Instagram și Meesenger)
  • Poți da tag unui prieten în story pe Facebook și apoi avatar-urile voastre vor apărea împreună în sticker
  • Poți crea avatar dintr-un selfie pe care îl faci pe loc – valabil pentru Facebook și WhatsApp
  • Acum avatar-urile arată la fel pe toate platformele

WhatsApp

7. WhatsApp testează noi iconițe pentru utilizatorii din grupuri care nu au poză de profil: în loc de iconița clasică de utilizator, va apărea inițiala numelui utilizatorului. 

8. WhatsApp lansează (momentan, în beta pe Android) un canal prin care vor comunica noutăți și vor oferi sfaturi de utilizare.

Twitter

9. O nouă zi, un alt fiasco din partea lui Musk la Twitter. Săptămâna trecută ți-am povestit că a început să plătească creatorii de conținut pentru reclamele afișare în reply-urile de la tweet-urile lor. 

EI bine, pentru acest program se pare că face regulile cum vrea el.

A plătit 100.000 de dolari unui creator de conținut care repostează tweet-urile altora. Deși Musk a specificat că nu vor fi eligibile conturile care ”fură” postările altor utilizatori.

Și acesta e contul (Internet Hall of Fame) care a și primit cea mai mare sumă de bani: 107.247 dolari  

Mr Beast a primit 25.801 dolari. 

Nu doar atât. Se pare că nu oricine îndeplinește toate condițiile e acceptat în programul de monetizare, ci utilizatori aleși atent. Și care se pare că sunt influenceri de extremă dreapta.

Un fost executiv de la Twitter a declarat că aceste sume nu au la bază niciun calcul. Sunt alese random.

10. Cu toate astea, Twitter e în continuare în pierdere. Veniturile din publicitate au scăzut cu 50%. Plus datorii mari. 

11. Elon Musk s-a supărat că alte modele AI sunt antrenate cu postările de pe Twitter. Așa că și-a făcut propria companie AI, iar modelul va fi antrenat cu… postările de pe Twitter.

12. Se lucrează la un nou design pentru tweet-uri, care să includă toate informațiile mult mai estetic.

13. Dacă ești activ pe Twitter, verifică setările de privacy, să vezi cine te poate contacta prin mesaje private.

14. Twitter crește limita de acces pentru conturile verificate: vor putea vedea până la 15.000 de tweet-uri pe zi.

Google

15. Google Images testează o opțiune prin care utilizatorii pot selecta la o anumită imagine să vadă mai multe imagini ca ea.

16. Google Chrome pe iOS permite utilizatorilor să adauge aplicații web în Home Screen, de unde să le poți accesa rapid.

17. În sfârșit se pot pune link-uri clickabile și accesibile în Google Chat.

Apple

18. Apple a primit un brevet pentru un telefon care se poate rula. UAU!

Altele

19. Decizia Netflix de a taxa extra persoanele care stau la altă adresă față de cea a titularului de cont se pare că are rezultate bune pentru ei: numărul abonaților noi a crescut cu 236% între 21 mai și 18 iunie.

20. ⅔ din utilizatorii Tinder sunt deja într-o relație, iar jumătate din ei nici nu vor să meargă la o întâlnire.

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țin de niciunul prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

A revenit și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți. Și abonează-te la newsletter

Share:

administrator

Pasionată de social media și online, am început să lucrez în online în 2006 și în social media din 2008. De la administrare de site-uri la construirea prezenței în social media a unor branduri mari - reviste precum Cosmopolitan și Marie Claire. Ulterior, am ocupat poziția de Social Media Manager la Kiss FM, cel mai popular post de radio din România. 📱 În prezent, sunt Social Media Specialist freelancer, mereu în căutarea proiectelor provocatoare care să mă inspire și să îmi permită să creez strategii eficiente pentru branduri diverse. ▪ SocialWeb.ro e proiectul meu de suflet, prin care ajut antreprenori și specialiști din domeniu să fie la curent cu tot ce e nou în social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *