Contact Information

#SocialWebNews e un proiect pe care îl doresc de mulți ani. L-am început într-un final pe 30 august 2019, cu primul articol dedicat noutăților din social media și internet. Apoi mi-am dorit mai mult așa că am pornit pe 17 decembrie 2019 proiectul video #SocialWebNews. Nu am reușit să mă țină de niciuna prea mult timp și constant, dar n-am renunțat la idee.

Revine și seria video așa că îți recomand să mă urmărești pe YouTube și vor fi și articole zilnice cu noutăți (vor avea data în paranteză, cum e și acesta). De asemenea, dacă ești pe TikTok, dă-mi follow și acolo dacă vrei să te țin la curent cu noutăți.

Bun, hai să trecem prin cele mai recente noutăți din social media și internet.

1. Facebook testează un bot dedicat pentru grupuri. SparkBot e numele lui și va publica automat o întrebare în fiecare zi de luni. Și ar ajuta și ca membrii grupului să se cunoască mai bine. Foarte interesant!

2. WhatsApp lansează o opțiune prin care detectează text din poze. Și poate fi selectat, copiat etc.

Foto: wabetainfo.com

3. Instagram impune tot mai multe limite pentru targetarea reclamelor către adolescenți.

4. Meta închide Creator Studio. Business Suite rămâne singura platformă de management pentru tot ce ține de paginile de Facebook și conturile de Instagram.

5. YouTube ne-a pregătit câteva noutăți:

  • În Creator poți vedea acum câți subscriberi noi au venit din diferite formate de content (Video, Shorts, Other)
  • În aplicația YT Studio, în secțiunea Analytics, ai mai multe informații împărțite pe fiecare tip de conțjnut: Video, Shorts, Live, Posts.
  • Plus, pregătesc o opțiune prin care poți selecta un anumit cadru din video ca thumbnail. Momentan e pe Android, dar lucrează la extinderea opțiunii și pentru restul, plus să poți customiza mai mult thumbnail-urile.

6. Twitter a făcut default feed-ul For You în aplicația iOS. Acum ai feed-ul For Your, care include tweet-uri de la conturile pe care le urmărești amestecate cu tweet-uri recomandate, și Following, unde vezi tweet-urile așezate cronologic de la conturile pe care le urmărești.

7. Twitter lansează abonamentul Blue în Japonia.

8. Twitter va lansa curând funcția Coins, prin care utilizatorii îi pot sprijini financiar pe creatorii de conținute preferați. 

9. Microsoft e în discuții să investească 10 miliarde de dolari în OpenAI, startup-ul din spatele bot-ului ChatGPT.

Urmărește SocialWeb.ro pentru noutăți și informații din social media și internet – pe Facebook, Instagram, TikTok și Youtube. Dacă preferi grup de Facebook, te invit cu drag, plus e grup și pe LinkedIn – distribui mai multe info acolo față de alte rețele sociale. Și nu uita de newsletter.

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am lucrat pentru site-urile revistelor Cosmopolitan și Marie Claire (site + social media), apoi am fost Social Media Manager la Kiss FM, radioul #1 din România. Plus alte colaborări ocazionale. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat, declinat pentru social media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *