Am descoperit o nouă funcție lansată pe Instagram. Una care mi se pare super utilă.

Până acum, când găseam o postare care îmi plăcea mult, faceam un screenshot și îl puneam în Story. Asta dacă nu îl repostam în feed. Ei bine, acum există o opțiune care te scapă de treaba asta șiiiii cu ajutorul căreia te poți duce la postarea inițială. Poate vrei să citești comentarii sau să dai chiar follow contului.

Cum dai share unei postări de pe Instagram în Story

Începi prin a deschide aplicația Instagram. Apoi, după ce scrollezi în feed și găsești o postare interesantă, bună de shareuit, te duci la iconița de Share. Am încercuit în poza de mai jos. În meniul care se deschide, trebuie să alegi prima opțiune – Add Post to Your Story.

Postarea respectivă e pusă apoi într-un Story.

Și poți personaliza în multe feluri Story-ul cu o postare de pe Instagram.

Ai 2 design-uri pentru postare

Unul e mai subtil și afișează doar username-ul. Celălalt are o margine albă și pune chiar și o porțiune din descrierea postării.

Poți schimba fundalul Story-ului

Poți schimba culoarea de pe fundalul Story-ului în orice culoare vrei.

Și pe canalul de YouTube am un video în care îți arăt cum faci fundal colorat în Instagram Story, care se aplică și în cazul acestui tip de Story. Mai mult, îți arăt cum să-l faci de ORICE culoare, nu doar cele oferite de Instagram.

Poți adăuga orice alt element în Instagram Story

Poți pune text, emoji, gif-uri, poll-uri, Emoji Slider, hashtaguri și tot așa.

Eu am făcut doar un text simplu pentru că m-am grăbit să fac câteva simulări să vă zic și vouă despre noua opțiune. :)

Poți modifica poziționarea și mărimea postării cum dorești

Poți să faci mare. Poți să o faci mică. Poți să o rotești la stânga sau la dreapta. Poți să o întorci și la 180 de grade dacă dorești.

Observație: Postările video nu merg puse în Story

Dacă vrei să dai share în Story unei postări cu video să știi că nu menține video-ul. Ia doar o captură din el și o afișează ca o postare cu poză. Poți să o folosești și așa în Story și să zici că e video să dea lumea tap pe postare să ajungă la original.

Oricum, mi se pare foarte cool noua opțiune și abia aștept să o folosesc mai des.

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.