Vinerea asta a devenit de 2 ori mai bună. E aproape weekend șiiii GIF-urile s-au întors pe Instagram. Yeeey!

În prima parte a lunii, Instagram a luat decizia de a scoate opțiunea de adăugare a gif-urilor într-un Instagram Story. Ulterior, s-a aflat că Instagram a luat acceastă decizie din cauza că s-a descoperit un gif extrem de rasist. Pentru a evita ulterioare probleme de imagine, au decis să scoată complet opțiunea.

Acum se pare că Instagram s-a împăcat cu Giphy. Giphy a declarat că și-a verificat de 4 ori baza de date de gif-uri și că vor verifica mai bine gif-urile care vor fi adăugate ulterior.

“We’ve been in close contact with GIPHY throughout this process and we’re confident that they have put measures in place to ensure that Instagram users have a good experience”, a declarat un reprezentant Instagram pentru TechCrunch.

GIPHY printr-un comunicat pentru TechCrunch că:

“To anyone who was affected: we’re sorry. We take full responsibility for this recent event and under no circumstances does GIPHY condone or support this kind of content . . . We have also finished a full investigation into our content moderations systems and processes and have made specific changes to our process to ensure soemthing like this does not happen again.”

Snapchat nu a declarat încă nimic dacă vor reactiva sau nu opțiunea de gif-uri în aplicația lor.

Citește mai multe în articolul de pe site-ul TechCrunch.

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.