Azi e o zi importantă. Instagram a luat o decizie importantă.

În cazul în care nu ai făcut niciodată un LIVE pe Instagram, trebuie să știi că până acum un LIVE, după ce s-a încheiat, mai era disponibil 24 de ore și era disponibil doar când apăsai pe poza de profil și trebuia să alegi dacă vrei să vezi live-ul sau story-urile.

După care gata, dispărea. Ah, și puteai să îl salvezi și apoi să uploadezi. Dar deja cred ca era complicat pentru mulți.

Până azi, când Instagram a lansat oficial opțiunea prin care poți salva un LIVE în IGTV.

Sursa: Twitter / @Instagram

Decizia are sens și pentru că Instagram a lansat recent opțiunea de a monetiza videourile din IGTV. Nu și la noi. Cel puțin nu încă.

Și arată și că Instagram își dorește ca tot mai mulți utilizatori să folosească IGTV. Să aibă content acolo. Și să ”consume” content de acolo.

Ce mai trebuie să știi:

* Live-ul revăzut nu va include like-uri sau comentarii din live-ul original

* Numărul celor care îți văd live-ul se resetează în momentul în care e mutat în IGTV

* Nu vei putea să editezi sau să scurtezi videoul înainte să îl pui în IGTV

O singură dilemă mai rămâne: orice live poate fi pus pe IGTV? Dacă nu sunt salvate comentariile (mai ales dacă îi dai share direct în IGTV și nu îl reuploadezi în IGTV), iar tu faci referire la comentarii, nu are sens pentru altă persoană care se uită.

O idee ar fi să și citești întrebările la care răspunzi. Și așa ar avea sens și atunci când e revăzut acel live ca video în IGTV.

Bineînțeles, o soluție e în continuare să salvezi live-ul, să îl editezi astfel încât să fie interesant și pentru cei care se uită în IGTV.

Chiar și așa (live în care faci referire la comentarii care nu mai sunt disponibile sau live editat și republicat în IGTV) e o soluție bună de a diversifica contentul, de a uploada videouri și în IGTV.

Ție ți se pare utilă noua opțiune sau îți e indiferentă?

► Abonează-te la newsletter-ul SocialWeb.ro pentru a fi la curent cu tot ce public pe site. Sau dă Like paginii de Facebook SocialWeb.ro. Dacă preferi să urmărești video-uri, dă Subscribe canalului de YouTube SocialWeb.ro.