Contact Information

Instagram e foarte activ în perioada asta. Ieri scriam despre cum a lansat opțiunea de a publica un LIVE în IGTV, iar acum te anunț că au lansat Guides (Ghiduri în română).

Acest nou feature are rolul de a ajuta utilizatorii să descopere mai ușor recomandări, trucuri utile și altfel de content de la creatori, persoane publice, organizații și publisheri.

Și cum trecem prin această pandemie, Instagram a decis să concentreze lansarea feature-ului pe zona de wellness și sănătate mentală – discriminare, anxietate, singurătate, tristețe.

Partenerii Instagram pentru acest nou feature:

Ghidurile – sau Guides cum e oficial pe Instagram – sunt disponibile doar în aplicație. Nu sunt vizibile și pe Instagram web. Cel puțin în momentul ăsta nu sunt.

În viitor, urmează să fie incluse în secțiune Explore.

Unde găsești Instagram Guides

Intri pe profilul care știi că are publicat ghiduri și apeși iconița pe care am marcat-o în imagine.

După ce apeși iconița respectivă o să apară secțiunea cu ghidurile publicate pe acel cont. Layoutul e asemănător cu cel al secțiunii IGTV.

Pentru a deschide un ghid, apeși pur și simplu pe el și arată ca un articol. Îmi amintește de Facebook Notes.

Are text, poze și chiar videouri. Pentru a le vedea separat trebuie doar să le apeși și ți le arată ca și cum ar fi postări separate.

Cum distribui un ghid la tine în Story

Intri pe ghidul pe care vrei să îl distribui. Și vezi că în dreapta sus ai o iconiță cu formă de avion. Iconița de share.

Și îl publici ca orice alt Story.

Poți să îl și trimiți cuiva ca mesaj privat.

Momentan Guide-urile sunt disponibile doar pentru anumiți creatori și organizații, plus se centrează pe anumite subiecte acum, însă în viitor cred că vor aborda nu doar mai multe subiecte. Și mai cred că va deveni un feature activ pentru mai mulți creatori.

Pentru că e o alternativă foarte mișto pentru creatori de conținut. Să poți integra postări și videouri într-un layout ca de articol.

sursa

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *