Contact Information

Unul dintre cele mai complexe subiecte de discuții cred că e: copiii pe internet. De la cât de sănătos e pentru ei să stea cu ochii în ecrane, ce consumă și până la cum să fie în siguranță pe internet.

Facebook se gândește și el la asta. Mai ales că a lansat Messenger pentru copii în decembrie 2017, iar acum se pare că are 7 milioane de utilizatori activi pe lună în 70 de țări. Și acum se pare că se gândesc să facă și Instagram-ul mai prietenos și sigur pentru copii.

Instagram pentru copii

Șefii Instagram plănuiesc să construiască o versiune a aplicației pentru copii cu vâsta subt 13 ani. Cei de la BuzzFeed au făcut rost de o postare internă a companiei:

“I’m excited to announce that going forward, we have identified youth work as a priority for Instagram and have added it to our H1 priority list. We will be building a new youth pillar within the Community Product Group to focus on two things: (a) accelerating our integrity and privacy work to ensure the safest possible experience for teens and (b) building a version of Instagram that allows people under the age of 13 to safely use Instagram for the first time.” – mesaj scris de Vishal Shah, Instagram’s vice president of product, pentru angajați

Adam Mosseri, șeful Instagram, a declarat pentru BuzzFeed că tot mai mulți copii își doresc să aibă cont pe Instagram, dar aceștia au documentele prin care por fi identificați și verificați mai târziu (în România vârsta e de 14 ani). A mai declarat că este mult de muncă, dar ei văd ca soluție ”crearea unei versiuni de Instagram pentru tineri sau copii, unde părinții au transparență sau control”.

Noi măsuri pentru protejarea minorilor pe Instagram

Nu e o surpriză așa de mare că vor să facă un Instagram al copiilor. Cu 2 zile înainte ca Buzzfeed să facă publice informațiile obținute, Instagram a anunțat că protejarea tinerilor pe Instagram e importantă pentru ei și iau măsuri în privința asta.

  • un nou ghid pentru părinți
  • o nouă tehnologie prin care să aproximeze vârsta reală a utilizatori pentru a-i ține în siguranță și pentru a le oferi opțiunile potrivite lor (care sunt mai jos); plus, amintesc încă o dată că limita de vârstă pentru a avea un cont Instagram e de 13 ani
  • o nouă opțiune prin care împiedică adulții să contacteze utilizatorii minori care nu-i urmăresc pe Instagram
  • atenționări pentru minorii care deja conversează cu adulți
  • vor căuta mai multe metode prin care adulților să le fie mai dificil să acceseze conturi aparținând minorilor – de ex. să nu mai apară astfel de conturi la Suggested Users, să nu le apară content ale minorilor în taburile Reels și Explore
  • minorii vor fi de acum sfătuiți să aleagă să își facă conturi private și le vor fi explicate setările

E un început, dar problema e mult mai mare și mai complexă când vorbim de accesul copiilor la internet și social media.

Photo by Amina Filkins from Pexels

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *