Contact Information

Netflix face în prezent un test și lumea a început să se agite!

Motivul: se pare că își doresc să găsească o modalitate prin care un cont să nu fie accesat de prea multe persoane. De fapt, mesajul care a fost afișat unor utilizator e: ”Dacă nu locuiești cu titlularul acestui cont, ai nevoie de propriul cont pentru a te putea uita în continuare”.

Când am citit inițial mesajul m-a uimit cât de restrictivi au devenit brusc. Plus, cum vor ști? În funcție de location? Va trebui să ai activată localizarea pe device? Păi și ce fac dacă eu plec în alt oraș și soțul meu rămâne acasă? E absurd!

Ei bine, e vorba de un cod. Un cod va fi trimis pe numărul de telefon sau adresa de mail trecut în cont și acel cod trebuie introdus de oricine accesează Netflix în acel moment. Mai ai opțiunea să verifici mai târziu și să îți faci un cont nou.

Sursa: twitter.com/DOP3Sweet

Și să sperăm că se rezumă doar la cod. Adică ar fi absurd ca Netflix să pretindă că mă pot uita la Netflix doar acasă. Sau soțul meu să se poată uita doar când eu sunt acasă.

Nu e chiar așa de exagerat precum pare. Adică dacă sunt mai multe prieteni care împart contul, titularul dă și el un forward la mesajul cu codul sau îi face un screenshot. În schimb dacă accesezi contul de Netflix a cuiva cu care nu mai vorbești, cu care nu mai ai o relație sau cine știe ce motie aveți să nu vorbiți, atunci devine mai complicat.

Cei de la The Streamable menționează că acest test se efectuează acum pe TV. Tot ei au și un răspuns de la Netflix legat de acest text:

“Acest test e creat pentru a se asigura că persoanele care utilizează conturile Netflix sunt autorizate să facă asta.”

Dar de ce Netflix nu găsești o altă soluție pentru conturile care sunt accesate de mai multe persoane? De ce nu fac un cont prin care să setezi tu persoanele cu care împarți contul? Dacă sunt prieteni care împart costul, cred că ar fi o soluție bună. Sau poate ai dat parola părinților să se uite și ei din când în când la un film sau la un serial.

Sunt tot felul de situații și de motive pentru care oamenii își shareuiesc parolele de Netflix. E interzis conform termenilor și condițiile Netflix, dar nu au făcut până acum nimic în direcția asta. Adică nu au nici măcar limitare la numărul de deviceuri de pe care poți accesa Netflix. Limită e doar la vizionare în același timp.

Tu ce părere ai? Cum e situația ta pe Netflix: ești tu titular sau ești pe contul altcuiva?

Photo by cottonbro from Pexels

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *