Contact Information

Pe 6 octombrie 2010, Facebook ne-a permis (nouă, muritorilor de rând) să downloadăm informațiile pe care le deține despre noi. Atunci părea ceva fun să vezi ce știe Facebook despre tine.

iar în martie 2018 au decis să fie mai transparenți (sigur!) și să înțelegem mai bine ce informații au despre noi așa că au lansat Access Your Information, o modalitate sigură prin care fiecare poate accesa informațiile (postări, reacții, comentarii și căutări). Și de acolo puteai să ștergi orice de pe timeline sau profil.

Pe măsură ce au trecut anii a devenit tot mai înfricoșător acel ”dosar”. iar acum, când sunt oricum în centrul atenției pe o mulțime de probleme (și în special cele de privacy), Facebook a îmbunătățit secțiunea Access Your Information de unde poți downloada și vedea ce informații știe despre tine.

O găsești în aplicația Facebook. Apeși pe iconița de meniu din dreapta jos. Apoi Settings.

Această secțiune a fost în special îmbunătățită în aplicația Facebook pentru iOS și Android.

În anunțul lor au menționat că au învățat mai multe din comportamentul nostru pe această secțiune așa că acum au reorganizat-o și i-au dat nou un design pentru a fi mai ușor de folosit.

Vrem să ne asigurăm că informația de pe Facebook e utilă, ușor de înțeles și ușor de găsit.

Acum secțiunea e împărțită în câteva categorii:

  • Your Activity Across Facebook
  • Friends and Followers
  • Preferences
  • Personal Information
  • Logged Information
  • Ads Information
  • Apps and Websites Off of Facebook
  • Security and Login Information

Ai și un câmp de căutare pe care îl poți folosi când vrei să cauți o anumită secțiune / sub-secțiune.

E un link prin care poți să îți downloadezi informațiile astea, să ștergi postări și alte lucruri, să dai unfrienduri, etc. Plus câteva informații mai punctuale.

“De asemenea adăugăm informația despre cum datele tale sunt folosite pentru a personaliza experiența de pe Facebook. De exemplu, poți vedea că locația principală e unul din multiplele informații transmite pentru ad-ul pe care l-ai văzut recent pentru un app de livrare de mâncare. Această informație e deja disponibilă în opțiunea Why Am I Seeing This, dar ne-am dorit să o facem mai ușor de găsit de către oameni.”

Toate aceste schimbări sunt datorate și de update-ul făcut de Apple pentru iOS care a adus multă transparență și ne-a făcut să realizăm și mai mult că Facebook știe prea multe despre noi. Mai mult, cel mai recent scandal e legat de WhatsApp care e tot al Facebook-ului prin care anunță că WhatsApp va shareui informații cu Facebook, motiv pentru care au început unii să migreze către alte aplicații.

Ți-am prezentat mai sus pe scurt cam ce găsești și unde.

Am în plan să revin cu un articol & video mai detaliat despre ce găsești acolo, cum ștergi, ce poți șterge etc. Subscribe pe YouTube ca să știi când postez.

Photo by cottonbro from Pexels

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. Am făcut de toate: administrat site-uri, scris articole, coordonat colaboratori, research, organizat evenimente, campanii de marketing, de AdWords, brief-uri and so on. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM. Trecutul meu profesional include joburi ca: Online Coordinator pentru revista Marie Claire, editor colaborator CTRL-D, Social Media Manager și Content Manager pentru www.cosmopolitan.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *