Contact Information

Sunt mai multe metode prin care pot da tag sau poti tăgui pe cineva pe Instagram. Majoritatea le poți face doar pe contul tău (postările și story-urile publicate de tine), dar în schimb poți da tag în comentariu la orice postare.

Înainte de orice, trebuie să știi că orice persoană poate alege dacă și cine îi poate da tag în postări. Opțiunea se găsește în Settings – Privacy – Tags.

Tot de aici poți alege dacă aprobi sau nu orice postare care ți-a dat tag.

Mai departe îți spun toate modurile în care tag pe Instagram: pe poză și video, în descrierea unei postări, în comentariu și în Story. Plus, îți arăt și ce poți face în versiunea de browser atât de pe calculator, cât și de pe mobil.

Cum pui TAG pe o postare foto sau video în Instagram

TAG se poate pune pe orice fel de postare pe Instagram – poză sau video. Dacă faci un carusel de poze, tag se pune pe fiecare poză. Poate fi același sau poate vrei să pui tag pe chestii diferite din fiecare poză.

Dacă faci o postare nouă, poți să pui TAG din fereastra de upload. Se poate pune tag pe o poză sau un video și după postare, îți arăt și asta mai jos.

Faci postarea nouă apăsând pe iconița cu + din dreapta sus și alegi poza sau videoul.

Adaugi filtre, adaugi text și ce mai e, iar atunci când vrei să pui TAG, te duci pe Tag People. Poți apăsa oriunde pe poză pentru a tăgui un cont. Unele tag-uri trebuie să fie pe anumite zone din poză așa că poți fi destul de specific atunci când, de exemplu, vrei să tăguiești branduri. Sau e o poză cu grupul de prieteni și vrei să pui tag pe fiecare.

După ce apeși pe zona din poză unde dorești să apară tagul, îți va apărea un câmp unde poți căuta contul pe care vrei să-l pui tag. Poți pune mai multe pe o poză (max 20), dar trebuie să le pui pe rând.

În dreapta poți să vezi cum îți va apărea după tag.

Dacă vrei să scoți un tag, apeși pe el. După cum vezi și în poza de mai jos, îți va apărea un x în dreptul numelui și e suficient să îl apeși.

Pentru video e același proces, singurul minus e că nu poți pun tag pe un cadru anume – tagurile sunt pentru tot videoul.

Cum pui TAG în descrierea unui postări

Poți pune TAG și în descrierea unei postări. Nu e nimic complicat.

În câmpul pentru descrierea pozei (l-am marcat în poză mai jos – e al treilea pas după ce încarci o poză sau un video), scrii @ și apoi numele de utilizator al contului pe care vrei să-l tăguiești. Poți să îi scrii doar începutul numelui și alegi contul din listă.

Cum pui TAG în comentarii la o postare pe Instagram

TAG-ul în comentarii la postare e una din cele mai frecvente cerințe ale unui concurs. O mai poți folosi atunci când vrei să îi atrag atenția altcuiva la o postare sau poate vrei să răspunzi unui comentariu lăsat de altă persoană. Fiecare tag apare la notificări pe Instagram.

Nu e foarte complicat procesul. Te duci pe postarea la care vrei să dai tag în comentariu. Apeși pe iconița de comentarii.

Apoi, în căsuța de text scrii @ urmat de numele de utilizator al celui pe care vrei să îl tăguiești. După ce scrii acolo tot ce vrei să scrii apeși pe Post.

BONUS: Vezi cum arată și notificarea pe care o primește oricine e tăguit într-un comentariu.

Cum pui tag în Instagram Story

Sunt 2 moduri prin care poți tăgui pe cineva în Instagram Story.

Tag prin text

Poți tăgui pe cineva prin tool-ul de text. Avantajele sunt că îl poți pune cu tot felul de fonturi și culori. Plus, cu el poți tăgui pe cineva și în cadrul unui text, cât și separat.

Pentru a posta un story trebuie să apeși pe butonul cu + pe el. Apoi alegi dacă faic pe loc un tip de story din aplicație sau uploadezi din telefon.

Hai să începem cu tool-ul de text. E cu cu simbolul Aa. Îl folosești pentru orice text vrei să pui pe story, chiar și doar un tag sau text în care incluzi și un tag.

Scrii @ și numele acelui cont. Sub îți va apărea o listă de conturi și pe măsură ce scrii numele acelui cont, ți-l va arăta și îl poți selecta pentru a activa tag-ul.

Acolo îți apar și conturile pe care le-ai tăguit recent așa că e mai ușor dacă faci constant anumite taguri.

Din partea de sus activezi tool-uri de font (și îți apar sub text, vezi din ele ce îți place) și tot de sus alegi și culoarea textului / fundalului pentru text.

Apoi mai e opțiunea de tag prin stickerul dedicat.

Dacă nu ai un text de pus pe story sau nu vrei să pui prin tool-ul de text, o poți face prin sticker.

Avantajul stickerului mi se pare că e mai ușor clickabil pe un story decât cel pus prin text.

Scrii numele contului de Instagram pe care vrei să îl tăguiești, alegi din listă contul și gata.

Trebuie să mai știi că sunt 3 opțiuni de layout pentru stickerul de tag.

Cum dai tag pe Instagram din browser

Nu se poate. Nu e nici o opțiune de tag pe poză. Mai mult, nu poți nici publica o postare prin site-ul instagram.com.

E valabil și pentru browserul de pe calculator și pentru cel de pe telefon.

Cum dai tag în comentarii pe Instagram din browser

Singurul tag care se poate da pe Instagram prin browser e cel din comentarii. În partea de jos (am indicat cu săgeata în poza de mai jos) scrii.

Dacă e ceva ce nu am inclus în articol, te rog să îmi lași un comentariu.

Photo by Kerde Severin from Pexels

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *