Contact Information

În aprilie 2019, Instagram a început să testeze o măsură inedită: ascunderea numărului de likeuri la postări.

Adam Mosseri (CEO Instagram) a declarat în cadrul conferinței F8 că:

“Ne dorim ca oamenii să se îngrijoreze mai puțin asupra numărului de likeuri primite pe Instagram și să petreacă mai mult timp comunicând cu oamenii importanți pentru ei.”

Mai mult, au văzut-o și ca un instrument de luptă împotriva bullyingului.

Inițiativa lor a fost aplaudată de mulți. Suntem așa de obsedați de cifre încât uităm să creăm conținut valoros, să ne concentrăm pe povești, pe comunitate.

Ei bine, se pare că acum testează o opțiune prin care dau utilizatorului puterea de a decide daca vrea sau nu să afișeze numărul de likeuri la postări.

Alessandro Paluzzi a făcut descoperirea și din ce văd se pare că poți alege pentru fiecare postare dacă vrei sau nu să afișeze numărul de likeuri ceea ce ar fi mai mișto.

Tu de ce parte ești: pro număr de likeuri la postări sau contra?

Mă gândesc să sunt tot felul de beneficii. Te poți concentra mai mult pe conținut. Îți poți face contul personal mai privat, nu vede nimeni de la cine primești likeuri, iar tu nu te mai concentrezi atât de mult pe likeuri.

Photo by cottonbro from Pexels

Share:

administrator

Working and loving social media and online. Lucrez în online din 2006 și în social media din 2008. În prezent sunt Social Media Manager pentru Kiss FM, dar am lucrat și pentru revista Marie Claire, CTRL-D, revista Cosmopolitan, plus alte proiecte în regim freelance. Numitorul comun pentru toate proiectele e contentul. Creat, planificat, editat, curatoriat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *